Jezdci se shodují: Bude ještě hůř

Tomáš Musil, 30. května 2008, 23:43 Google+

Ohlasy jedců po I. etapě Rally Acropolis

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally of Greece (GRC)

Rally of Greece (GRC) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sebastien Loeb [Citroen Total WRT]

"Jak Daniel, tak i já jsme za to pořádně vzali a jeli jsme úplně na doraz, zároveň jsme se však vyvarovali těm zrádným místům na trati. Naše C4 jede naprosto perfektně, celý den jsme neměli žádný problém. RZ6 nám ukázala, co můžeme zítra očekávat. Do konce je ještě daleko a pravděpodobně nás čeká dramatický víkend. "

Daniel Sordo [Citroen Total WRT]


"Soustředil jsem se na svůj cíl. To mi umožnilo využít plný výkon našeho vozu a začít pomýšlet na stupně vítězů. Snažili jsme se držet podobné tempo jak ráno a jak je vidět, vyplatilo se. Nyní držíme dobrou příčku jak pro nás, tak hlavně pro tým. Musíme z toho vytěžit maximum a vyhnout se nástrahám na trati."

Petter Solberg [Subaru WRT]

"To auto má tak obrovský potenciál! Jsem šťastný, protože dneska se nám opravdu dařilo, pro tým je to skvělý výsledek být na třetí pozici s novým autem. Během dne jsme nezaznamenali žádné potíže, auto se skvěle řídí, tým pracuje tak, jak má, je to super být třetí."


Henning Solberg [Stobart VK M-Sport Ford WRT]

"Ráno jsem měl z auta dobrý pocit, což je v těchto podmínkách dobrá zpráva. Trať není ani tak náročná, jak jsem očekával, ale pořád zde panuje velké vedro, tak že se pořád plně soustředím na řízení. Výjimkou byla jen RZ6, to bylo něco neuvěřitelného, cesty rovnou dolů do údolí.  Trošku jsem zpomalil, abych nepoškodil auto. Proto jsme ztratili pár vteřin, ale jsem přesvědčen, že to bylo správné rozhodnutí, protože ostatní zde měli problémy, díky kterým jsme teď na čtvrtém místě."


Urmo Aava [PH Sport-Citroen C4 WRC]

"Naprosto úžasný den! Jsem velmi šťastný. Auto fungovalo skvěle. Nemyslím, že máme za sebou nějak zvlášť náročnou trať, jen je potřeba dávat si pozor na ty velké kameny kolem trati. Zítra to bude mnohem tvrdší. Snažíme se něco naučit, ale zároveň jet na plný plyn. Ale máme na paměti, že musím zdárně přivézt auto do cíle. "

Jari-Matti Latvala [BP Ford Abu Dhabi WRT]


"Ze začátku to bylo skvělé, ale závěr se příliš nepovedl. Na RZ4 jsme měli defekt, pneumatika úplně sjela z ráfku, a hlavně proto nás to stálo tolik času. Na RZ6 zase v poslední zatáčce při posledním brzdění byla skála, do které jsme narazili. Poškodili jsme zadní pravé zavěšení vozu. Zítra na to ale šlápneme a snad budeme rychlejší než dnes. Chceme výsledkovou listinou poskočit nahoru."


Mikko Hirvonen [BP Ford Abu Dhabi WRT]

"Bylo to hodně tvrdé a nebezpečné, mohli jsme havarovat naprosto kdekoliv. Těsně před koncem jsem brzdil do zatáčky a najednou sem poškodil vůz. Snažili jsme se to opravit, tak abychom mohli alespoň dojet na poslední RZ, kterou jsme prakticky jen odjeli. Zítra máme konečně lepší pozici na trati, což je pro mě nejlepší zpráva. Třetí příčka je pořád relativně blízko, ale dál už to půjde jen stěží."

Chris Atkinson [Subaru WRT]

"Ok, dokončili jsme první etapu, což je určitě pozitivní. Je to dobrý pocit sedět v novém autě, ale stále máme na čem pracovat. Na té nejtěžší RZ dnešního dne jsme trošku poškodili auto, tak že jsme nepatrně ztratili. Věděli jsme, že ze začátku nás nečeká nic lehkého a právě proto jsme sem přijeli, abychom se sžili s autem a naučili se ho ovládat, tak že se učíme."
Vytisknout

Diskuze: Jezdci se shodují: Bude ještě hůř

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Tománek, Jan

Martin Prokop dnes odstoupil, zítra jede dál

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud