Loeb vítězem, Solberg hrdinou

Tomáš Musil, 1. června 2008, 19:23 Google+

BP Ultimate Rally Akropolis - Ohlasy jezdců v cíli: Loeb jel dnes na jistotu a v klidu udržel vedení až do cíle, vítězstvím se navíc posunul do čela šampionátu. Skvělou druhou příčku si odváží Petter Solberg s novou Imprezou WRC a třetí místo tak trochu spadlo do klína Hirvonenovi s Fordem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally of Greece (GRC)

Rally of Greece (GRC) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sebastien Loeb [Citroen Total WRT]

"Je to pro mě důležité vítězství. Je vidět, jaký pokrok jsme udělali. Jsem spokojen s tím, jaký výkon jsme podali na zřejmě nejtěžší soutěži v celé sezoně. Tento výsledek nám umožnil návrat do čela tabulky jezdců, ale i pro tým je to dobrý výsledek do celkového hodnocení. Síla a konkurenceschopnost společně s výběrem pneumatik, to byl klíč, který nám zde pomohl k vítězství."

Petter Solberg [Subaru WRT]

"Tohle je naprosto neuvěřitelné! Jsem tak moc spokojený. Ani to nemůžu popsat slovy. Je to důležité být opět zpátky. Jsem rád za tým, který vložil do nového auta opravdu velké úsilí. Opravdu úžasné, nemůžu tomu uvěřit. První závod v novém autě a hned druhé místo. Věděli jsme, že to bude hodně náročné, proto je druhé místo prostě super. Myslím, že je to to, na co jsme všichni čekali. Já, Phil (pozn. Solbergův spolujezdec), celý tým, naši fandové, prostě všichni. V tom autě je strašně moc potencionálu. Je to tu, jsme zpátky!"

Mikko Hirvonen [BP Ford Abu Dhabi WRT]

"Rozhodně nejtěžší rally, jakou jsem kdy jel. Bylo to hodně náročné. Měli jsme hodně problémů během celé soutěže, tak že třetí místo je fantazie. Ztratil jsem vedení v šampionátu, ale příště zas budu mít lepší pozici na trati, což je v Turecku hodně cenné. Jak jsem viděl, že Henning má problémy, prostě jsem na to šlápl a jel, co to šlo. Když jsem se ráno probudil, vůbec jsem nad třetím místem nepřemýšlel, jen jsem chtěl udržet dobré tempo a dojet v pohodě do cíle, protože jsem věděl, že ztráta na třetí místo je velká. Je to příjemné být na podiu. Porazit Sebastiena byl nadlidský úkol, ale kdyby nás nepotkaly všechny ty problémy, mohl to být dobrý souboj. Naše pocity šly vždy dolu a nahoru, myslel jsem, že se Sebastien vzdálí, ale rozdíl mezi námi je jen bod."

Urmo Aava [PH Sport-Citroen C4 WRC]

"Jsem velmi šťastný. Konečně se nám podařilo dobře nastavit auto, Citroen Sport nám hodně pomohl s nastavením a díky jsme měli skvělé auto. Těším se do Turecka, kde nás čeká podobná rally, jen o něco pomalejší."

Daniel Sordo [Citroen Total WRT]

"Náš cíl pro dnešek bylo dojet zdárně do cíle. Proto jsme zvolili bezpečné tempo, ale i tak jsme se posunuli o dvě příčky, což je dobrý výsledek. Kdyby nás včera nepotkaly problémy, mohli jsme být mnohem výš, přesto jsem s naší pozicí, která zajistila týmu další potřebné body, spokojen."

Matthew Wilson [Stobart VK M-Sport Ford WRT]

"Jsem spokojený s naším výsledkem. Časy, které jsme v pátek zajížděli, nám dodaly sebevědomí, ale potkaly nás problémy, což nás troch srazilo zase zpátky. Nakonec se nám podařilo posunout se nahoru a dostat se až na šestou příčku, pak už jsme se jen soustředili na to, abychom nepoškodili auto a bezpečně dojeli do cíle. Nyní chceme pokračovat ve zlepšování našich výsledků. Tento výsledek mi před Tureckem dal  hodně sebevědomí, tak že se pokusíme zajíždět ještě lepší časy."

Jari-Matti Latvala [BP Ford Abu Dhabi WRT]


"Čekali jsme náročnou soutěž, ale rozhodně ne takhle moc. Naučil jsem se, že musím být vyrovnanější. Auto je silné, ale musím si uvědomit, co si kdy můžu dovolit. Doufám, že jsem se to alespoň trochu naučil a příště v Turecku se to bude vyvíjet mnohem lépe. Kdyby nás nepotkaly problémy, mohli jsme bojovat o vítězství. Občas jsem se musel ptát „proč zrovna já?“, ale už se stalo."

Henning Solberg [Stobart VK M-Sport Ford WRT]

"Jsme hodně zklamaný, po celou rally jsme jeli skvěle a ztráta třetího místa nás hodně mrzí. Chtěli jsme už jet na jistotu, dávat pozor na auto, šetřit pneumatiky, byl jsem prostě přesvědčen, že můžeme skončit na podiu. Ale stalo se, a ačkoliv z toho nejsem zrovna nadšený, do Turecka pojedeme s dobrým pocitem z řízení našeho auta a s tím, že jsme schopni i v takovýchto podmínkách zajíždět dobré a vyrovnané časy."
Vytisknout

Diskuze: Loeb vítězem, Solberg hrdinou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning

Henningovo pódium v ohrožení

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud