Další "béčko" na startu příští sezóny

iAdam, 2. června 2008, 11:31 Google+

Šéf týmu Citroen Sport Olivier Quesnel chce dát příležitost začínající hvězdě Sébastienu Ogierovi u továrního týmu a plánuje proto nasadit druhý tým.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Týden po tom, co šéf týmu Subaru David Richards oznámil svůj plán s nasazením druhého týmu, s podobným záměrem přišel i konkurenční Citroen. V roce 2009 má na startu světových soutěží objevit nový tým s vozy C4 WRC. V plánu je tým se dvěma vozy, který by byl klasifikován do hodnocení značek v rámci M2, proto by se musel účastnit minimálně deseti podniků.

Zatím není nic konkrétního. Nejdříve na to musíme sehnat potřebné peníze,“ oznámil sportovní šéf. Quesnel sice zatím nechtěl mluvit o konkrétní jezdecké sestavě, ale jistá alternativa se již rýsuje. „To, jak tento rok spolupracujeme se Sébastienem Ogierem v JWRC je investice do budoucnosti. Musí se přece něco vynaložit, aby se na tom dalo stavět. Tým pro pohár M2 by mohlo být správné rozhodnutí, protože jeho nasazení do továrního týmu by přišlo příliš brzy.“

Začínají se proto množit spekulace o tom, kdo by mohl tyto dvě C4 WRC nasazovat. Jako možný tým, který by se mohl stát „béčkem“ továrního Citroen Sport jmenoval Quesnel PH Sport, který se stará o starty Urmoa Aavi a Conrada Rautenbacha. Quesnel však zatím předem nic nevyloučil. Tiché naděje na návrat do mistrovství světa si však dělá i tým Raimunda Baumschlagera. Ten by rád dodělal to, co před třemi lety začal s Andreasem Aignerem, a sice dovést svého juniora na špici světového šampionátu. Už v minulosti totiž nasazoval v mistrovství světa tým, který měl za hlavního sponzora Red Bull, stejně jako nyní tovární Citroen. Tenkrát však nasazoval Škody Fabie WRC.

Nejistá je zatím i jezdecká sestava. V úvahu by mohl přicházet třeba devětavacetiletý Estonec Urmo Aava. Ten se v mistrovství světa pohybuje už od roku 2002 a už letos s C4 WRC na světových tratích ukazuje. Z právě skončené řecké rally si odnáší pěkné čtvrté místo a dvě vyhrané RZ. Dalším jezdcem, které letos sedlá speciály WRC továrny Citroen, je Conrad Rautenbach, který si na letošní Argentině dosáhl také na čtvrté místo. Ale jak již bylo naznačeno, celý tým by se mohl také točit okolo nadcházející francouzské hvězdy Sébastiena Ogiera. Ten se v juniorském mistrovství ukázal jako velmi rychlý a platí za asi největší překvapení toho letošního šampionátu. Nemalé naděje na tovární nebo alespoň polotvární sedačku si před sezónou dělal také náš Martin Prokop. Tomu se však vysněný titul mezi juniory a vidina angažmá u francouzské značky přes výpadky a kopec smůly stále více a více vzdaluje…
Vytisknout

Diskuze: Další "béčko" na startu příští sezóny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav - Uhel, Petr

Rally Hustopeče fotografiemi Tomáše Urbana

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud