Neste Rally Finland po RZ 18

iAdam, 2. srpna 2008, 14:40 Google+

Suverenita Loeba dále pokračuje. Oba tovární Fordy na něj tlačí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Finland (FIN)

Rally Finland (FIN) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

RZ 17 byla čistě domácí záležitost. Nejrychleji se po 13,64 km měřícím úseku Kaipolanvuori přehnal finský mladíček Fordu Latovala, který už zřejmě našel po včerejším incidentu to správné tempo. Téměř stejný čas, ovšem o 0,3 s pomalejší, zajel jeho týmový kolega s druhým továrním Fordem, také domácí jezdec Mikko Hirvonen. Ten si jen pojistil průběžně druhou příčku za bezkonkurenčním Loebem. Se ztrátou dalších 2,8 s dorazil do cíle Australan Atkinson se stále ještě novou a ne příliš ozkoušenou Imprezou.

Bitva na ostří nože se však svádí také mezi juniory. Martin Prokop by si jistě chtěl zpravit chuť po ne zcela vydařené první polovině sezony a na soupeře tlačí, co to jde. Na RZ 18 dosáhl celkově 25. času, mezi juniory byl druhý za Sandellem. I to mu stačilo, aby se ujal průběžného vedení a za svá záda posunul rychlého Poláka Kosciuszka.

Následující měřený úsek, RZ 18, však byla jen další symfonií Seba Loeba. O jeho suverenitě svědčí fakt, že dosud vyhrál z 18 RZ rovných 12 a určitě by si rád splnil svůj cíl, tedy konečně vyhrát tuto specifickou soutěž. Krok s ním dokázal držet pouze Hirvonen, který dosáhl druhého času se ztrátou 1,9 s. Třetím časem se blýskl Atkinson. Až čtvrtý dojel další Fin Latovala, následován starším z bratrů Solbergů.

Po RZ 18 se tedy ustálilo následující pořadí: Suverénně vede Loeb, druhý je Hirvonen, třetí Sordo. Dále následuje H. Solberg, Atkinson, P. Solberg, Rantanen a poslední bodovanou příčku okupuje Gardemeister se Suzuki. Martin Prokop se propadl na celkově 26. příčku a druhou v JWRC.
Vytisknout

Diskuze: Neste Rally Finland po RZ 18

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Peták, Josef

Cebia Rally Pelhřimov: Po RZ 4 vede Peták

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud