Další tým Fordu v MS?

iM2, 8. srpna 2008, 14:28 Google+

Další tým, který by se mohl postavit na start MS v příštím roce, by mohl jezdit opět s Fordy. Tým by měl být kolem holandské rodiny van Merksteijnů. Domluví se van Merkstein s Malcolmem Wilsonem?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Peter van Merksteijn, který v Holandsku zbohatl na stavebním průmyslu, statuje na Německé rally se svým bílo fialovým Focusem. Nedávno tento Holanďan zakoupil i druhého Focuse pro svého syna. Rodina van Merkesteijnů má tedy k dispozici dva vozy, se kterými se naposledy představila na Eifel-Rallye.

Šéf Fordu Malcom Wilson údajně nabídl rodině, aby se příští rok přihlásila do MS do šampionátu M2 (dva vozy jsou zde podmínkou). Tým van Merksteijnů by tak mohl fungovat podobně jako tým Munchi’s. Ford by mohl tým podporovat svými mechaniky a inženýry. Van Merksteijn svůj tým už má, takže by možná nemusel mít zájem. Ohledně financí a organizace se už van Merksteijn a Wilson domluvili. Jediným problémem by mohla být FIA. Týmy M2 se totiž musí se dvěma vozy zúčastnit deseti podniků sezóny. Příští rok se pojede ovšem pouze dvanáct závodů, a tak Wilson chce prosadit, aby došlo ke snížení počtu závodů na osm.

Na pozici týmové jedničky by měl být Peter van Merksteijn junior, který by se tedy zúčastnil všech rally. Dvojkou by byl jeho otec Peter van Merksteijn starší, který by se nemusel zúčastnit všech závodů. Na této pozici by mohl alternovat s nějakým dalším jezdcem.
Vytisknout

Diskuze: Další tým Fordu v MS?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris

Seznam přihlášených na Nový Zéland

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud