Wilson: Byli jsme poslední, snad i první

iM2, 6. září 2008, 22:20 Google+

Šéf BP Ford Abu Dhabi teamu Malcolm Wilson řekl, že šance jeho týmu na titul mezi jezdci i konstruktéry bude záviset na výsledcích dvou nastávajících asfaltových soutěží v Evropě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Po ztrátě doublu na Novém Zélandu v poslední RZ určil šéf týmu Wilson svému týmu za cíl, pokusit se zastavit Citroën na následujících soutěžích ve Španělsku a Francii. Poslední vítězství Fordu na „zpevněném“ povrchu zajistil Marcus Grönholm v roce 2006 na rally Monte Carlo. Tehdy se ovšem jelo spíše na sněhu a ledu, a tak Seb Loeb na opravdové asfaltové rally neprohrál od španělské rally roku 2004.

„Je to jediný cíl, který máme před návratem na šotolinu v Japonsku. Společně s Martinem jsme byli poslední, kdo dokázal Loeba zastavit na asfaltu. Doufám, že se nám to podaří i na dalších dvou asfaltových soutěžích,“ doufá boss Fordu.

Wilson také přiznal, že dvojité vítězství Citroënu na Novém Zélandu udělalo možnost třetího titulu mezi konstruktéry pro Ford spíše teoretickou, ale doufá, že Mikko má pořád šanci: „Jezdecký titul rozhodně ještě nevzdáváme. Všichni jsme viděli, co se stalo na Novém Zélandu. Rozhodně je ale jezdecký titul reálnější, než titul mezi týmy. Ale na tomto druhu motorsportu je zajímavá jedna věc, nikdy nevíte, co je na Vás za zatáčkou čeká...“

Ford intenzivně před oběma asfalty testoval a vůz připravoval nejzkušenější jezdec modrého oválu: Francois Duval. „Nejdůležitější je, získat od Duvala co možná nejvíce informací a pokusit se udělat v nastavení krok správným směrem. Můžu říct, že jsme byli s naší rychlostí v Německu spokojeni, ale na Novém Zélandu přímo nadšeni. Myslím, že máme vše potřebné. Teď už jen trošku štěstí!“
Vytisknout

Diskuze: Wilson: Byli jsme poslední, snad i první

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loga

Rally Agropa Pačejov po RZ 3

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud