Rally Vysočina 2008 letos v novém

Pavel Janega, 14. října 2008, 08:16 Google+

Po několika rozhodnutích týkajících se budoucnosti Rally Vysočina můžeme směle prohlásit, že tato soutěž nejenže žije dále a je plně připravena, ale poskytne nové sportovní zážitky všem – jak divákům, tak především jezdcům.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Szabó, Viktor

Szabó, Viktor | foto: Jánoš, Luboš

Sdílejte článek

 Po tragických událostech v automobilovém sportu v našem kraji se ukázalo jako velice přínosné přesunutí termínu na nejdříve možný, kterým je 7. a 8. listopad. Vedení soutěže se rozhodlo po delších diskuzích změnit hlavní centrum soutěže a přesunout je do historického města Telč. Tím ovšem neříkáme, že se vzdáváme spolupráce s Třebíčí nebo Okříškami. Nicméně start, cíl, technická přejímka i servisní parkoviště budou umístěny právě v Telči. Kolem tohoto města jsme umístili i 2 naprosto nové úseky RZ. Musíme říci, že právě tyto tratě byly podnětem k celému tomuto kroku. Chceme ukázat, že kolem Třebíče se dají najít i nejen rychlé a nebezpečné úseky, ale i velice zajímavé a náročné RZ s měnícím se rytmem jízdy. Koneckonců uvidíme, jak nové úseky budou hodnotit samotní jezdci.

Vzhledem k tomu, že právě Rally Vysočina byla obětí „snížení“ počtu soutěží v letošních šampionátech, je zařazena pouze do MČR historických vozů a Poháru ČR v rally. Rádi bysme ovšem novou Vysočinu nabídli i všem ostatním posádkám. Rozhodli jsme se proto k radikálnímu kroku a to, že jsme vypsali Volný pohár senátora Vítězslava Jonáše pro současné vozy. Startovné do tohoto poháru je symbolických 1900 Kč včetně pojištění. Tato částka kryje nutné náklady na administrativu spojenou s účastí posádek. Věříme, že tento krok spolu s novými tratěmi přispěje k zajímavému počtu vozů na startu.

Celá soutěž se opět koná za nemalé podpory města Třebíč, dále Kraje Vysočina a především hlavního partnera, firmy Schneider Bohemia – specialisty na stlačený vzduch. Poděkování patří i všech ostatním partnerům. Záštitu nad soutěží opět převzal i senátor Vítězslav Jonáš.

Text: Ing. Zdeněk Trnka, manažer Rally Vysočina klubu v AČR

Vytisknout

Diskuze: Rally Vysočina 2008 letos v novém

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Ogier mistrem JWRC, ale co dál?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud