Kam za rally Vysočina 2008

Pavel Janega, 14. října 2008, 08:24 Google+

Do startu letošní Rally Vysočina zbývají necelé 4 týdny … Pořadatelé z Okříšek pokračují naplno v přípravách na letošní obměněnou Rally Vysočina. Jak jsme již uvedli centrum soutěže je pro letošní rok přesunuto do historické Telče, stejně tak jako většina rychlostních zkoušek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Skoupil, Jiří

Skoupil, Jiří | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Právě ty vám nyní trochu přiblížíme. Celkem soutěž sestává z 9 RZ na 3 úsecích. Celková délka měřených úseků je cca 75 km, tedy klasický sprint. Start soutěže je naplánován v 8,30 z náměstí v Telči, první vůz má příjezd naplánován po 15 hod. rovněž na náměstí. Servisní areál je situován na centrální parkoviště, nedaleko místa startu a cíle. Z minulých RZ zůstala zachována pouze zkouška v Opatově, která je ale v naprosto jiné podobě. Nové RZ v blízkosti Telče, Radkov a Kozinec budou kombinovat náročné úseky s rychlejšími sekcemi. Obzvláště Kozinec bude náročnou zkouškou nejen proto, že její část vede v lesním úseku s kluzkým listím. Můžeme říci, že letošní soutěž náročností svých RZ bude možná i nejnáročnější soutěží v regionu.
Pro posádky, které zvládnou nástrahy tratě, budou připraveny poháry nejen do započítávaných mistrovství ČR historických automobilů a K4 poháru ČR, ale i pro účastníky Volné rally – poháru senátora V. Jonáše. Opět jako loni bude odměněno prvních 6 na cílové rampě. Startovné do této volné soutěže je 1900 Kč včetně pojištění a DPH. Formulář přihlášky i možnost přihlášení on-line je na našich webových stránkách rallyvysocina.com.
Celá soutěž je samozřejmě uspořádána za pomoci našich partnerů. Hlavními jsou Schneider-Bohemia – výrobce kompresorů a město Třebíč. Dalšími jsou Destrukce Třebíč a prodejci vozů Citroen Autocentrum Červená Hospoda, Nissan a KIA – SVA Třebíč a Škoda – Horácké autodružstvo Třebíč. Partnerem soutěže je rovněž i Kraj Vysočina.
 
Text: Tiskové centrum RV
 
 
Vytisknout

Diskuze: Kam za rally Vysočina 2008

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Szabó, Viktor

Rally Vysočina 2008 letos v novém

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud