3-Städte: Eddyho poslední soutěží?

Tomáš Musil, 19. října 2008, 16:58 Google+

Dlouhé čtyři měsíce od posledního vystoupení na domácí Eurostroj rally v Tišnově čeká na čerstvě padesátiletého Eddyho Schlagera čtvrtý letošní start. Vilémovický jezdec má ve svém kalendáři dlouho tučně zatržen termín slavné německé 3-Städte Rally, jež se v Bavorsku uskuteční již tento víkend.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schlager, Eddy

Schlager, Eddy | foto: ftr-media

Sdílejte článek

Pro Eddyho bude mít start na německé půdě zvláštní příchuť. Jednak se poprvé posadí vedle zkušeného německého spolujezdce Freda Winklhofera a zároveň by se mělo jednat o jeho vůbec poslední závod v bohaté soutěžní kariéře. Nabízí se tedy otázka: Proč zrovna Drei-Städte a proč Fred Winklhofer? „3-Städte Rallye mám v srdci už od roku 1988, kdy jsem na ní startoval poprvé. Moc se mi tam tehdy líbilo a dokonce jsem se svým volkswagenem vyhrál slavnou diváckou super speciálku na ploché dráze v Plattlingu. Navíc se mi na této soutěži poštěstilo poznat skvělé lidi a našel jsem tu přátele. I to bylo důvodem mého návratu v loňském roce. Třebaže se toho za uplynulých dvacet let hodně změnilo, prostředí 3-Städte Rallye je nadále krásné, rychlostní zkoušky jsou selektivní, speciálně 25 km dlouhá okruhová vložka je velmi náročná a zajímavá. Těším se i na řadu soupeřů, se kterými se na soutěžích v Česku či Rakousku nepotkávám,“ vysvětluje Eddy. „Co se týče mé spolupráce s Fredem, už dlouhá léta si říkáme, že se spolu jednou svezeme, ale až teď je k tomu konečně vhodná příležitost. Naším soutěžním náčiním bude můj starý dobrý Lancer sedmé evoluce, patřící do třídy A8,“ informuje jihomoravský pilot.

Oba dva ostřílení matadoři se na trati bavorské soutěže budou chtít především pěkně svézt a co nejlépe si náročný závod užít. To ale rozhodně neznamená, že nepojedou rychle. „Přihlášeno je hodně vynikajících jezdců a není pochyb o tom, že soupeři budou hodně silní. My bychom rádi dojeli do cíle a pokud vše půjde dobře, myslím, že máme reálnou naději na umístění v první desítce,“ dodává pilot stáje Eurostroj Rallye Team, který se na trať vydá se startovním číslem 6.

Na účastníky bavorské 3-Städte Rallye čeká v sobotu 25. října deset rychlostních zkoušek, které dohromady měří 127 km. Mezi 96 přihlášenými posádkami najdeme kromě účastníků Mitropa Rallye Cupu (z našich Tošovský, Mikulenka a Jirátko) či německé série i řadu zajímavých zahraničních dvojic. S vozem MG Rover Super 2000 se představí špičkový britský pilot Mark Higins, vítaným zpestřením z naší země by měl být letošní hrdina  „velkého“ seriálu skupiny A Jan Šlehofer, tradičně startující s Fiatem Punto S1600 týmu Roto Plzeň. Vítěz 3-Städte Rallye najede na cílovou rampu v Haslinger Hof v 17:10 hodin.


TZ/Jiří Dokulil, ftr-media
Vytisknout

Diskuze: 3-Städte: Eddyho poslední soutěží?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Nic není ztraceno, věří Hirvonen

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud