Místo vítězství byl Solberg rád za bod

Tomáš Musil, 3. listopadu 2008, 19:38 Google+

Před začátkem Japonské rally se Petter Solberg nechal slyšet, že si do Japonska jede pro vítězství. Subaru se sice během celé rally drželo vpředu, ale na vítězství si zálusk rozhodně dělat nemohlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sweden

rally sweden | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Samotný vstup do rally vyšel Solbergovi ještě celkem dobře, když po první etapě skončil pátý, těsně za svým týmovým kolegou Atkinsonem. Ani minutová ztráta nebyla nijak hrozivá. Druhý den ráno se pak dostal před svého týmového kolegu a vypadalo to, že začne stahovat i třetího Loeba, když v RZ15 postihl tuto posádku defekt a bylo po nadějích. Přes svoji velkou stíhací jízdu v poslední etapě skončil Solberg na osmé pozici se ziskem jednoho bodu. To asi není přesně to, co zamýšlel tento Nor tím, že si jede do Japonska pro vítězství.

"Musím pochválit náš tým, který odvedl skvělou práci a obzvláště v neděli při naší stíhací jízdě jsem byl velmi potěšen naším výkonem. Hodně jsme zrychlili a potvrdili to vítězstvím na několika RZ. Z této rally si odvážíme další nové poznatky a musíme pokračovat v další práci. V Japonsku panovaly velmi náročné podmínky a taky nás postihly nějaké problémy, hlavně defekt nám vzal šanci na dobré umístění. Znovu však musím vyzdvihnout práci našeho týmu, jestli jsem čtvrtý, pátý nebo šestý, je jedno, ale na všechny z týmu jsem pyšný, jelikož odvedli opravdu famózní práci. Nejdůležitější je, abychom zrychlili auto, vrátili se zpátky na špičku a byli schopni bojovat o vítězství. To je to nejdůležitější,"
uzavírá Solberg.

Není třeba pochybovat o tom, že nová Impreza skrývá ještě hodně potenciálu, ale prohlášení, že si jede tento tým do Japonska pro vítězství, asi nebylo úplně na místě. Tak či tak, stále tu je možnost překvapit a vybojovat pro tento vůz první vavřín. Rally Wales je poslední letošní možností.
Vytisknout

Diskuze: Místo vítězství byl Solberg rád za bod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Dá Räikkönen přednost rally před F1? - anotační foto

Dá Räikkönen přednost rally před F1?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud