Sainz: Nemůžeš vidět přes písek!

iAdam, 29. prosince 2010, 12:55 Google+

Na startu následujícího Dakaru nebude chybět ani El Matadore Carlos Sainz. Před nadcházející soutěží se podělil o svoje zkušenosti z jízdy na písku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sainz, Carlos

Sainz, Carlos | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Zkušený Španěl se na start nadcházejícího Dakaru postaví s novým Race Touaregem 3. Sedět vedle něj nebude nikdo jiný, než osvědčený Lucas Cruz. A právě s tímto spolujezdcem byl čtyřikrát v řadě neporažen, včetně loňského Dakaru.

"V porovnání oproti Africe je v Jižní Americe mnohem víc druhů terénu, což je věc, která na mě zapůsobila nejvíc," zamýšlí se Sainz. "Tento rok můžeme jen stěží vědět, co očekávat, protože organizátoři odhalili jen pár detailů. Pokud je po mojí kariéře v mistrovství světa něco důležitého, co jsem se naučil, je to tohle: Všem výzvám musíš každý den čelit s velkým respektem a být stále zdrženlivý."

Sainz je dvojnásobným mistrem světa v rally. I tak ale přistupuje k Dakaru s obrovským respektem. "Dunové etapy v Atakaměnebo v podhůří Kordilér budou opět unikátní výzvou. V cross country soutěžích je pro mě největší změnou písek, protože před tím jsem odjezdil desítky tisíc kilometrů na šotolině. Občas narazíte na vysokotyčící se duny jako okolo Copiapó. Musíte pro ně mít smysl a přesně číst písek každý den zvlášť, musíte dunám čelit s respektem. Kromě toho každý potřebuje nějaké to štěstí. Dokonce i Nasser Al-Attiyah a Stéphane Peterhansel, kteří jsou podle mě na písku nejlepší, během loňského Dakaru zapadli. Můžete na stejné cestě stejně tak zapadmout, jako ji projet. Nikdo také neví, co na vás čeká za dunou, a pro to jsem si vytvořil vlastní frázy: Nemůžeš vidět přes písek! V poušti ani dva plus dva nemusí být nevyhnutelně čtyři."

Vytisknout

Diskuze: Sainz: Nemůžeš vidět přes písek!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Deutschland (GER)

Poslední MOTORMIX roku 2010 : Podmol mistrem světa, Mýto i Slušovice atd

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud