Morten Ostberg: Jednáme se šesti jezdci

iM2, 16. září 2008, 16:53 Google+

ROZHOVOR; Adapta World Rally Team byl minulý týden oficiálně ohlášen jako druhý tým, který pojede se dvěma vozy Subaru Impreza WRC specifikace 08. My Vám přinášíme rozhovor se jeho šéfem Morenem Ostbergem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Tým zatím oznámil pouze jednu posádku. Celkem nepřekvapivě se ji stala posádka Mads Ostberg/Ole Kristian. Na jméno dvojice, která se posadí do druhého vozu, si budeme muset ještě chvíli počkat.

Jakých výsledků může v příštím roce dosáhnout Váš syn Mads Ostberg?
Myslím, že by Mads mohl bojovat o body v jednotlivých soutěžích, minimálně na těch, na kterých už má jisté zkušenosti. Pochopitelně to nebude jednoduché, ale ambice na to má. Naše plány jsou ale mnohem větší. V roce 2010 chceme vidět Madse v továrním týmu a tomu jsme podřídili náš plán s vozem WRC. V roce 2006 jel Mads tři světové soutěže, v roce 2007 šest a letos sedm. Teď cítíme, že je ten správný krok k tomu, aby se zúčastnil deseti soutěží. Celková očekávání jsou trošku větší, než to, co zatím letos dokázal. Doufáme, že dokončování soutěží na bodech se stane normálním.

Mohli jste si vybrat jakýkoliv z vozů kategorie WRC, proč jste tedy dali přednost Subaru před Citroënem nebo Fordem?

Hned ze dvou důvodů. První je, že již dlouhou dobu spolupracujeme s Prodrivem (připravuje tovární Subaru na starty v MS) a spolupráci s tímto týmem absolutně věříme. Subaru je v našem plánu již od doby, kdy se v roce 2006 Mads poprvé postavil na start soutěže MS. Nedávno jsme sice docela vážně diskutovali o tom, zda – li neodejít od Subaru, ale nakonec jsme se shodni na setrvání. Dalším důvodem je, že plně věříme novému vozu, který před nedávnem vyjel na tratě světových soutěží. Impreza S9 (model z roku 2003), Impreza S10 (model z roku 2004/5) a S12b (model z roku 2007) dopomohli Madsovi, aby učinil kroky vpřed a my doufáme, že nový vůz bude dalším výrazným krokem.

Jak dopadá hledání druhého jezdce týmu pro příští sezónu?
Dopadá to zatím velice dobře. Měli jsme nějaké vážné rozhovory. Jak asi tušíte, nemohu teď říci žádné konkrétní jméno, protože jednotliví jezdci jsou v odlišných pozicích. Jsme ještě stále v poměrně špatné fázi sezóny na nějaká konkrétní jména, ale mohu říci, že vedeme jednání se šesti jezdci. Očekávám, že toto číslo se může příští týden ještě zvýšit.

Můžete nám říci nějaká konkrétní jména?
Můžu Vám říci jen jedno. Je jím Anders Grondal v Norska. Jsme s ním v kontaktu a dobře se známe z národního šampionátu. Mluvili jsme s ním o konkrétních možnostech na příští rok a momentálně se snaží sehnat požadovaný rozpočet na příští rok před dalšími jednáními.
Vytisknout

Diskuze: Morten Ostberg: Jednáme se šesti jezdci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Markko - Park

Vítězná posádka Martin - Reid

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud