Exklusivní rozhovor s Josefem Semerádem

Pavel Janega, 13. listopadu 2008, 15:10 Google+

Je téměř konec sezony ve které se jméno Semerád objevovalo velmi často. O tom jaká sezona byla i co čeká závodnický klan Semerádů v příštím roce, jsem si povídal s hlavou rodiny - Josefem Semerádem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Martin

Semerád, Martin | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Ten starší, Josef Semerád, si v roce 2006 vyjel absolutní prvenství v mistrovství České republiky v rallysprintu. Syn Martin si letos v Rakousku vybojoval účast na šesti závodech mistrovství světa v příštím roce. Vyhrál totiž evropskou část projektu pro mladé jezdce Pirelli Star Driver Shoot-Out Europe 2008.

Pane Semeráde, již léta patříte mezi vynikající české jezdce. Co považujete za svůj největší úspěch v kariéře závodníka?

J.Semerád: "Z hlediska výsledků za svůj největší úspěch považuji rok 2006, kdy jsme vyhráli mistrovství České republiky ve sprintrally. Ale ještě větší úspěchem je to, že se mi podařilo vychovat špičkového závodníka ze svého syna Martina. To považuji za svůj největší úspěch."

Váš syn Martin se zúčastnil projektu firmy Pirelli pro mladé jezdce a zvítězil v evropské části. Co tento úspěch s sebou přináší?

J. Semerád: "Tak tento výsledek s sebou přináší starty na mistrovství světa a také zviditelnění českého rallysportu jako takového. Je to výborná vizitka pro tento krásný sport. Ještě chci zmínit, že tento úspěch není jen náš Semerádů, ale je to úspěch autoklubu, automobilové federace, prostě všech, kteří se na Martinovu výsledku podíleli. Chci také poděkovat všem našim partnerům. Před 3 roky jsme požádali federaci automobilového sportu o výjimku , aby mohl vzniknout pohár mládeže. Dnes už jsou z tohoto poháru 3 jezdci na špici závodnického pole (např.: Martin Semerád a Martin Bujáček, pozn. autora) a další ještě bezpochyby dorostou."

Jaké máte plány do konce roku? Budete testovat?

J. Semerád: "Sezóna sice pomalu končí, ale plány máme ještě veliké. V pátek odjíždíme na rallysprint do Německa, poté absolvujeme trénink v Anglii. Martin ještě odletí do Makedonie převzít ceny a 5. až 6. prosince nás čeká Pražský rallysprint."

Blíží se akce Autoslide 2009 – můžete prozradit, jestli se zúčastníte této akce a s jakým automobilem?

J. Semerád: "Slíbili jsme, že přijedeme oba. Pojedeme s našimi oblíbenými mitsubishi lancery evo 9, ale v sériové/tréninkové verzi."

Co se týče roku příštího – už máte nějaké plány? Které soutěže by jste chtěli jet?

J. Semerád: "Martin pojede 8 závodů mistrovství světa v produkčních vozech – PWRC. Z toho v 6 těchto závodech bude podporovaný právě společností Pirelli. Osobně bych rád odjel co nejvíce závodů v rallysprintu, ale to až podle toho kolik nám zbude na závodění v Čechách prostředků. Teď ještě nevíme, jestli Martin pojede mistrovství světa s produkčním vozem nebo vozem specifikace S2000. Podle toho vše přizpůsobíme."

Pane Semeráde, děkuji Vám za příjemný rozhovor a přeji hodně sportovních i osobních úspěchů.

J. Semerád: "Také děkuji. Touto cestou bych rád pozdravil naše fanoušky a příznivce rallysportu. Už se těšíme na setkání na Autoslide-u."

Vytisknout

Diskuze: Exklusivní rozhovor s Josefem Semerádem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Giraudet střídá Pivata

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud