Josef Semerád vstoupil do soutěžního oddělení Charouz Racing Systemu

Petr Eliáš, 5. ledna 2009, 14:03 Google+

Vánoční svátky a konec roku znamenají obvykle období klidu, pohody a bilancování. Ani na jedno ale neměl čas nejrychlejší z pilotů produkčních vozů loňského šampionátu sprintrally Josef Semerád.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Josef - Niemetz, Roman

Semerád, Josef - Niemetz, Roman | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Původně již naplánovaný poklidný závěr roku se pomalu začal měnit s úspěchem syna Martina v Pirelli Stars Drivers Shoot Out, který mu zajistil start v šesti podnicích mistrovství světa s produkčním vozem. Velmi rychle bylo třeba rozhodnout jak dál, aby měla Martinova účast ve světovém šampionátu smysl.

Martinu Semerádovi se díky vítězství v Pirelli Stars Drivers Shoot Out dostane v této sezoně podpory ze strany italského výrobce pneumatik Pirelli při šesti vybraných závodech mistrovství světa v automobilových soutěžích, z nichž čtyři jsou součástí kalendáře mistrovství světa produkčních vozů (PCWRC). Téměř okamžitě po Martinově úspěchu se rozjela jednání s mnoha partnery, jejichž výsledkem je rozšíření jezdcova programu o další dva starty v PCWRC v Norsku a na Kypru na celkových osm soutěží v MS. Tím pádem je zajištěn předepsaný počet šesti soutěží nutných k tomu, aby byl jezdec v PCWRC klasifikován.

Nejpodstatnější změna posledních dní se ale udála při jednání Josefa Semeráda a Antonína Charouze. Josef Semerád přijal nabídku převzít rally oddělení Charouz Racing Systemu. „Museli jsme se vážně zamyslet nad naším dalším působením v rallysportu. Ze závodění pro radost se nám rázem stává profesionální práce. Po jednání s Antonínem Charouzem jsme se dohodli, že převezmu provoz podstatné části týmu včetně soutěžních aut, trucků i mechaniků. Dohodli jsme se, že soutěžní vozy budou nadále připravovány v dílnách Charouz Racing Systemu s využitím jejich know-how a engineeringu. Kromě této dohody budeme v příštím roce společně pokračovat ve stavbě nového Mitsubishi Lancer EVO X, a současně ve vývoji a stavbě soutěžního vozu s plynovým pohonem. Tady vidíme velké možnosti, jak z hlediska stále většího důrazu na ekologii, tak na výkon vozu. V těchto aktivitách můžeme pokračovat jen díky další spolupráci s Antonínem Charouzem. Období, kdy jsem využíval služeb Charouz Racing Systemu, považuji za vyvrcholení mé kariéry jezdce. Jako jezdec amatér jsem přišel mezi naprosté profesionály, a také proto bylo moje nynější rozhodování o vstupu do týmu jednodušší,“ říká k překvapivé akvizici nový týmový šéf Josef Semerád.

Staronový tým bude mít v roce 2009 za úkol připravovat vozy Mitsubishi pro soutěže mistrovství světa, kterých se budou Martin Semerád s navigátorem Bohuslavem Ceplechou účastnit pod hlavičkou vlastního týmu. Osvědčené Mitsubishi Lancer EVO IX bude v českém rallysprintovém mistrovství využívat Josef Semerád a nově také Jaroslav Hejzlar. V Mezinárodním mistrovství České republiky v rally ale bude mít tým také zastoupení a nebude jím nikdo jiný, než úřadující vicemistr České republiky v rally Václav Pech jun. „Hned po dohodě s Antonínem Charouzem jsme s Václavem Pechem vstoupili v jednání o možnosti jeho dalšího působení v týmu a jsem velmi rád, že výsledkem je pokračování spolupráce s tímto špičkovým soutěžním jezdcem, kterému se budeme snažit zajistit podmínky pro získání titulu mistra republiky,“ dodává Josef Semerád.

„S vozy z Charouz Racing Systemu soutěžím již velmi dlouho a byl jsem se spoluprací vždy spokojený. Jsem proto rád, že i v sezoně 2009 budu využívat tento profesionální tým. Změnou vlastníků se pro mě nic nemění, protože technika i tým lidí zůstane stejný, a to je podstatné,“ hodnotí spolupráci s Charouz Racing Systemem Václav Pech jun.

Nově uspořádaný tým bude v nadcházející sezóně samozřejmě i dále poskytovat služby jezdcům, kteří budou mít zájem pronajmout si špičkovou techniku pro rally. „Vrhli jsme se do toho po hlavě, ale pokud v tomto sportu chcete uspět, tak to jinak nejde. Pro mě bude v tomto roce největším úkolem věnovat se co nejvíce týmu, ale hlavně Martinovi, který má před sebou velmi náročné období. Bude s námi opět spolupracovat Filip Schovánek, jehož zkušenosti z mistrovství světa jsou neocenitelné. Snažíme se kolem sebe vytvořit tým lidí, který se bude věnovat Martinovi jak po stránce mediální, tak i jednání s partnery. Musíme pro úspěch udělat prostě vše, protože takovéto šance se neopakují,“ říká Josef Semerád.

Student Gymnázia Jana Keplera Martin Semerád se bude letos vedle účasti v mnoha zahraničních i domácích soutěžích snažit skloubit školní povinnosti i závodění. „Zatím si to dost dobře nedovedu představit. Škola je dost náročná a množství hodin, které zameškám, mi určitě bude chybět. Na soutěže MS bude třeba vždy minimálně týden volna, a k tomu se určitě přidají i nějaké další povinnosti, například testování. Už v půlce ledna odlétám na týden do Norska k Johnu Hauglandovi, který se mi bude věnovat jako učitel a rádce před naším prvním startem v soutěži mistrovství světa v Norsku. Určitě se ale na nadcházející rok velmi těším a děkuji všem, kteří se na tom jakkoliv podíleli,“ komentuje skloubení školy a rally Marin Semerád.

Hodně změn přinesly poslední dny a týdny roku 2008 nejen týmu Josefa Semeráda. Přesto však chce celý tým popřát všem fanouškům rallysportu, přátelům, partnerům a všem, kdo mají rally rádi co nejlepší vstup do nového roku, který bude pro mnohé z nás přelomový. Přesný plán soutěží, kterých se nový tým zúčastní, bude zveřejněn následně. 

Vytisknout

Diskuze: Josef Semerád vstoupil do soutěžního oddělení Charouz Racing Systemu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loprais Tatra  Team

I přes poruchu spojky pokračuje Loprais Team dále

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud