Martin Prokop stoupá stále vzhůru

Tomáš Urban, 31. ledna 2009, 21:41 Google+

Stíhací jízdou lze charakterizovat úvodní den posádky Martin Prokop – Jan Tománek na prvním závodě juniorského šampionátu 2009 v Irsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Nejrychlejšími časy v druhé polovině dne se česká dvojice posunula na medailové pozice.

 Vstup posádky Czech National Teamu do soutěž nebyl příliš povedené. Na prvních dvou úsecích nabrala na lídra Burkarta ztrátu 1:40 minuty.

„Vzhledem k podmínkám na trati jsme zvolili až příliš opatrné tempo. Trošku jsme mysleli, že do toho podobně půjdou i soupeři. To byla ale chyba, mladíci do toho šli s velkým rizikem a na časech to bylo znát,“ objasnil Martin Prokop.

„Museli jsme přidat a více riskovat, aby nám příliš neujeli. Trojku jsme tak vyhráli, paradoxně nás však trápily problémy s motorem. Motor vynechávat, asi kvůli vodě v elektrice. Podmínky totiž byly příšerné, neustále hustě pršelo a jízda nebyla nic příjemného. Co se týká pneumatik, rozřezali jsme mokrou směs, docela to fungovalo, neboť kvůli vodě nebylo na tratích tolik očekávaného bláta. Zrádné jsou však kaluže, kde se auto špatně ovládá, což hrozí nedobržděním do další zatáčky,“ dodal jihlavský pilot.

V dalším průběhu se situace začala otáčet. Martin vystrčit růžky nejrychlejším časem na třetí zkoušce, při opakovaných průjezdech pokračoval ve vítězném tažení, pouze na RZ5 se musel o 1.4 sekundy sklonit před Francouzem Bonatem (na RZ6 odstoupil). Do druhého servisu již vjížděl na třetím místě se ztrátou necelé půlminuty na nového vedoucího muže Weijse a Burkarta.

„Určitě je to dobrý výchozí pozice do další etapy. Sice jsem první den mohl zvládnout takticky lépe, ale naše ztráta zase není tak značná, jsme na bodech a to je nejdůležitější. Navíc nás ještě čeká hodně kilometrů a Weijse a Burkarta budeme mít neustále před sebou,“ řekl Martin Prokop.

Po servisní pauze byly na programu prvního dne ještě dvě večerní rychlostní zkoušky Murley (RZ7 - 24,70 km) a Fardross (RZ8 - 14,77 km), ty však organizátoři, vzhledem k panujícím podmínkám, zrušili.

 

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop stoupá stále vzhůru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Novým promotérem WRC se stává...

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud