Martin Prokop opět na stupních vítězů

Josef Janoušek, 5. dubna 2009, 17:27 Google+

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem vybojovali v závěru Portugalské rally výtečné druhé místo v produkční klasifikaci. Celkově obsadili desáté místo, což je jejich nejlepším výsledkem dosavadní kariéry.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rozhodnutí sportovních komisařů upravit čas Martina Prokopa na trati RZ9 nalilo do žil českého jezdce odhodlání a to se potvrdilo nejrychlejším časem. Česká dvojice byla rázem v přímém kontaktu s Brynildsenem a bitva o druhé místo produkční klasifikace mohla pokračovat. Na RZ15 sice Brynildsen kontroval, posádka Jipocaru Racing však ztrácela na druhé místo pouhých 8.1 sekundy. "Šel jsem do prvního testu naplno, abychom Nora případně svým časem znervóznili. To se nám podařilo, dokonce jsme ukrojili z jeho náskoku mnohem více, než jsme očekávali. Škoda, že se nám na druhém testu nepodařilo pár sekund přidat," přiznal Martin Prokop

V samotném závěru soutěže se oba jezdci dále přetahovali o sekundy, před startem poslední speciálky byl vzájemný rozdíl 1.5 sekundy ve prospěch norského pilota. Částečně se rozhodlo hned na startu, když Brynildsenovi vypověděl službu zadní diferenciál. Martin Prokop tak najel mnohem více sekund než původně potřeboval a zajistil si osm mistrovských bodů z náročného závodu. "Snažili jsme se do posledních kilometrů a nakonec se nám to podařilo. Trochu nám nahrálo štěstí, ale stejné problémy jsem měli naopak včera třeba my. Prostě máme za sebou extrémní závod na posádky, auta a jsem rád, že z něj vycházíme s výtečným bodovým ziskem," zhodnotil soutěž Martin Prokop.

Dalším vystoupením posádky Prokop – Tománek bude v druhé polovině dubna start v Argentině, kde bude opět bojovat o produkční body.

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop opět na stupních vítězů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally eger

Egerskú rally vyhral Spitzmuller, v MSR Béreš jr.

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud