Obdivuhodná pestrost

Jiří Dokulil, 29. srpna 2009, 09:41 Google+

Mimořádně početnou a pestrou startovní listinou se může pochlubit šestý podnik letošního Mistrovství ČR ve sprintrally – XVIII. Admiral rally Vyškov. Rekord z loňska, kdy se na soutěž v okolí Vyškova přihlásilo 139 soutěžících, sice pokořen nebyl, přesto na diváky čeká jedna z nejpočetnějších a nejkvalitnějších účastí nejen v letošním sprintovém mistrovství, ale i v historii hanácké soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vyškov

rally vyškov | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na letošní Admiral rally odevzdalo své přihlášky celkem 125 soutěžních dvojic, které projevily zájem na Vyškovsku bojovat o body do Mistrovství ČR ve sprintrally a Poháru ČR v rally. Kromě kvantity startovní pole vyčnívá i svou kvalitou a nabízí mimořádně pestré spektrum soutěžní techniky. Od nejmodernějších speciálů Super 2000, se kterými se v okolí Vyškova a Komořan objeví Josef Peták, Roman Odložilík, Slovák Lukáš Lapdavský (všichni Peugeot 207 S2000) či Karel Macek (Toyota Corolla S2000), přes legendární vozy kategorie World Rally Car s Karlem Trněným (Škoda Fabia WRC) a Janem Štěpánkem (Škoda Octavia WRC) za volanty, až po historické skvosty, soutěžící v rámci Poháru ČR v rallye. Největší zastoupení má ve startovním poli dle očekávání třída N4, v rámci které se mimo již zmíněných S-dvoutisícovek na startu objeví takřka tři desítky silných čtyřkolek značky Mitsubishi a tři nabroušené speciály značky Subaru. Druhou nejlépe obsazenou třídou se staly „A-šestky“, kde se divákům představí devět vozů specifikace Super 1600, podrobněji představených již v minulé tiskové zprávě. Skvěle obsazenou kategorii „dvoukolek“ navíc zpestří v České republice premiérově startující Volkswagen Scirocco, který bude po trati vodit dravý Rakušan Michael Kogler.

Zvláštní pozornost si zaslouží levnější forma závodění v podobě Poháru ČR v rally, kde si na přední umístění brousí zuby nejen soudobé vozy, ale i starší a stále mimořádně rychlé speciály kategorie historiků. Obzvláště těžkým soupeřem bude pro moderní auta Opel Kadett Coupé dravého Miroslava Janoty, o jehož kvalitách svědčí fakt, že mu v průběžném pořadí Mistrovství ČR historických automobilů patří vynikající druhé místo. Ostatní historické vozy už sice na medailové pozice myslet nemůžou, ale není pochyb o tom, že budou pro zbylé účastníky poháru velmi těžkými soupeři. S automobily domácí provinience se představí například Jiří Vrkoslav (Škoda 130 LR), Michal Nedbal (Škoda 100) či dvojice reprezentantů Hanáckého rally klubu Pavel Kiška a Ondřej Výmola (oba Škoda 1000 MB). Zajímavou podívanou však slibují i BMW 2002 Františka Mikošky či legendární Lada VFTS Václava Hostaše. 

 Oficiální seznam přihlášek je zveřejněn na internetových stránkách pořádajícího klubu www.rallyvyskov.cz, ale soutěžící a diváci jej tradičně najdou i na webu mediálního partnera www.autosport.cz

Vytisknout

Diskuze: Obdivuhodná pestrost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loprais, Aleš

Ve startovní listině Silk Way Rally celkem 21 kamionů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud