"Ve stopě Valašské zimy – Memoriál Josefa Sláčíka"

Josef Janoušek, 5. února 2010, 16:49 Google+

V sobotu 6.února 2010 proběhne ve Vizovicích pod záštitou statutárního náměstka hejtmana Zlínského kraje pana Libora Lukáše skorojubilejní 35.ročník motoristické soutěže pro řidiče – amatéry "Ve stopě Valašské zimy - Memoriál Josefa Sláčíka".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Michalík, Roman

Michalík, Roman | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Předloňským ročníkem byla založena tradice vzpomínky na  jednoho ze zakladatelů této akce a do 32.ročníku jeho pravidelného a obětavého člena ředitelství, který zemřel 6.února 2007. Do uzávěrky 29.11.2009 přišlo 188 přihlášek, bohužel kvůli průjezdnosti tratě může být přijato nejvýš 130 posádek. Předjezdce tvoří zkušení jezdci i známé osobnosti. Před-staví se herec David Suchařípa, který si již zkusil i loňský ročník. Jedním ze spolujezdců ve startovním poli bude zpěvačka Helena Zeťová. Z řad profijezdců pojede čerstvý držitel 9.místa v absolutním pořadí z Rally Monte Carlo Jaroslav Orsák, dálší účastník mnoha do-mácích i zahraničních soutěží, bývalý juniorský mistr Evropy v rally, Antonín Tlusťák, zlínský podnikatel Martin Březík či bývalý soutěžní jezdec Petr Vraj.   

Vozidla musí být seriová, používaná v běžném silničním provozu a jsou rozdělena do 3 kategorií:  A - pohon přední nápravy, B - pohon zadní nápravy, C – pohon čtyř kol.
Stejně tak posádky jsou řidiči-amatéři, tzn.nejsou profesionálními soutěžními jezdci.

Trať měří 141 km. 5 slalomových zkoušek se jede dvoukolově, celkem měří 37 km.

Oficielní zahájení je v 7,oo hod. v sále vizovické Sokolovny. První vozidlo předjezdce odstartuje od Sokolovny v 8,04

Divácky atraktivních míst se nabízí mnoho, specifický je slalom na fotbalovém hřišti. Dobře přístupná jsou místa nad Rakovou, křižovatka nad Slušovicemi, „vracák“ ve Hvozdné nebo průjezd obcí Ublo.

Akce je velice pozitivně vnímána nejen jejími přímými aktéry. Její význam v rámci podporování bezpečnosti silničního provozu je bezdiskuzní. Velké množství diváků na všech slalomových zkouškách je na jednu stranu důkazem zájmu o motorismus na všech výkonnostních úrovních, na druhou stranu je velmi náročné na pořadatelskou službu. Bo-hužel nedokážeme zabránit neukázněnosti diváků např. při parkování.

Děkujeme všem, kteří nám pomáhají či vycházejí vstříc při organizování této náročné akce. Včetně diváků, kteří respektují pokyny pořadatelů a pomáhají tím ke zdárnému prů-běhu akce.

Aktuální informace i archívy naleznete na internetové stránce www.valaska.cz

Všichni jste srdečně zváni do prostor ředitelství vizovické Sokolovny, kde budou pro-mítány záběry z minulých ročníků VSVZ a jiných motoristických akcí.

Vytisknout

Diskuze: "Ve stopě Valašské zimy – Memoriál Josefa Sláčíka"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris

Mekke po nezdaru "zbrojí" ve Francii

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud