Horácká rally se pojede nezvykle začátkem dubna

Roman Ordelt, 17. března 2010, 13:56 Google+

Jednadvacátá Horácká rally se pojede v letošním roce v nezvykle brzkém termínu již začátkem dubna a pořadatelé z AK elektrárna Dukovany v AČR připravili podstatné změny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally třebíč

rally třebíč | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Soutěž se pojede ve velikonočním víkendu (2. – 3. dubna 2010) s centrem v Třebíči jako úvodní podnik devítidílného seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally a K4 Pohár České republiky v rally. Soutěž se dále započítává do Mistrovství ČR juniorů, Dámského poháru a Poháru mládeže v rally.

Zůstalo zachováno centrum soutěže v Třebíči, kde bude umístěno v tradičních prostorách Městského úřadu na Karlově náměstí ředitelství soutěže. Na zdejším náměstí proběhne v sobotu 3. dubna start a cíl soutěže. Administrativní a technická přejímka se uskuteční v osvědčených prostorách Autosalonu Horáckého autodružstva na Brněnské ulici během pátečního odpoledne. Servisní parkoviště bude umístěno v prostorách kasárna Vícenice u Náměště nad Oslavou. „V loňském roce byla řada výtek na nevhodné umístění servisního parkoviště, proto jsme se rozhodli pro změnu. Ve Vícenicích jsme měli v minulosti jservisní zónu na ploše nedalekého letiště, tentokráte jsem servis umístili do objektu kasárna. Věříme, že ze strany soutěžících bude tato změna přivítán s povděkem,“ uvedl Miloš Morávek, ředitel Horácké rally.

 

Novinkou je změna termínu do jarního období, neboť Federace automobilového sportu přidělila Horácké rally nezvyklý termín na začátku dubna. „V minulosti jsme již jeli v sychravém podzimu nebo v tropickém létě. Nyní jedeme v jarním období. Snad ještě nám chybí uspořádat soutěž v zimě, abychom si vyzkoušeli pořádání po celý rok,“ řekl Morávek. Horácká rally zahájí devítidílný mistrovský seriál jednodenních rallysprintů.

Rychlostní zkoušky jsou situovány do blízkosti Náměště nad Oslavou a Velké Bíteše. „Všechny erzety odjedeme prakticky na pětníku. Pro diváky to bude velmi atraktivní. Využili jsme osvědčené úseky z minulých let, přidali jsem k nim nové úseky  a vytvořili jsme kompaktní soutěž. Připraveny máme čtyři úseky rychlostních zkoušek, které pojedeme dvakrát,“ vysvětlil ředitel Horácké rally. Celkem trať jednadvacátého ročníku měří 211,64 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek v celkové délce 68,18 km. Rychlostní zkoušky se pojedou na úsecích Kamenná – Tasov 4,68 km), Otradice – Čikov (11,36 km), Březka – Pyšel (11,36 km) a Zahrádka – Náměšť nad Oslavou (6,69 km).  První vůz startuje do rally v sobotu 3. dubna v 8 hodin na Karlově náměstí v Třebíči, první posádka se v cíli objeví ve 14:27 hodin. 

Bližší informace naleznete na oficiální internetové adrese www.horacka.cz, kde si můžete stáhout i přihlášku pro soutěžící nebo v dalších tiskových informacích. 

Foto: www.rallyzone.cz/Roman Turovský 

Vytisknout

Diskuze: Horácká rally se pojede nezvykle začátkem dubna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tomaštík, Jaromír

JT Říha group rally team připraven na sezonu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud