Jan Černý Portugalskou rally nedokončil

Petr Eliáš, 27. března 2011, 22:17 Google+

Pro mladého českého jezdce Jana Černého skončila Portugalská rally předčasně po technické závadě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hunt, Harry - Marshall, Sebastian

Hunt, Harry - Marshall, Sebastian | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se počátkem minulého týdne vydali do Portugalska, aby se zde připravili na svůj první start v soutěži mistrovství světa. V jedné posádce spolu startují  v tzv. WRC-Academy, což je projekt pro výchovu mladých jezdců do soutěží mistrovství světa.

Jezdci WRC-Academy z každé rally absolvují pouze dvě etapy, a proto měl být dnešní den závěrem Portugalské rally pro posádku Černý – Kohout. Bohužel konec v soutěži pro mladou posádku z České republiky přišel dříve než v závěru druhé etapy. Soutěžní Ford Fiesta R2 vypověděl službu před cílem první ranní rychlostní zkoušky. „Trať rychlostní zkoušky byla velmi rozbitá a na jedné z nerovností na naší Fiestě praskla poloosa. Auto jsme doslova dovlekli až do cíle, ale závada se nedala na místě opravit a museli jsme ze soutěže odstoupit. Mrzí mě to z důvodu, že jsme najeli jen polovinu kilometrů oproti našim kolegům z WRC-Academy a kvůli tomu, že jsem se na dnešní etapu hodně těšil. S autem jsme se včera sžívali a já chtěl dnes zkusit přidat,“ říká zklamaný Honza Černý.

I když se nepodařilo dojet až do cíle první soutěže mistrovství světa s celkovým vystoupením posádky Černý – Kohout panuje spokojenost. „Portugalsko bylo pro nás krokem do neznáma, vše bylo pro nás nové. Nové auto, nový tým, nové rychlostní zkoušky, prostě svět. Snažili jsme se jet hlavou a neudělat žádnou zbytečnou chybu a co nejvíc se naučit. Bohužel došlo k technické závadě, což se někdy stává, a s tím je potřeba v rally počítat. Zítra nás čeká teoretická příprava v rámci WRC-Academy a potom návrat domů do České republiky. V dalších dnech a týdnech spolu s Pavlem Kohoutem odstartujeme na Rally Šumava, a nejbližší soutěží mistrovství světa pro nás bude květnová Rally Sardinia,“ uzavírá Jan Černý, který větší část druhé etapy Portugalské rally strávil v roli diváka, kdy sledoval zápolení nejen vozů WRC na rozbité portugalské šotolině.

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý Portugalskou rally nedokončil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Roman Kresta s Petrem Grossem získali na Valašce stříbro

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud