Sosnová nabídne při Rally Bohemia 2011 víkendový program

Tomáš Urban, 6. června 2011, 07:56 Google+

V letošním roce se tradiční atraktivní paralelní rychlostní zkouška na autodromu v Sosnové odehraje v sobotu 2. července jako součást první etapy osmatřicátého ročníku Rally Bohemia s pořadovým číslem devět.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Divácky oblíbený a přehledný okruh se v repertoáru mladoboleslavské soutěže objevil poprvé v roce 1982, tehdy měl ale do dnešní podoby velmi daleko, o zázemí ani nemluvě. Po téměř třiceti letech přicházejí pořadatelé super erzety s několika zásadními změnami a víkendovým programem pro celou rodinu.

Program v Sosnové bude zahájen v sobotu 2. července od 8:30 hodin dopoledne, kde se v rámci mistrovství České republiky v driftingu představí také třicet nejlepších jezdců z Německa. Program drifterů, pilotů vozů se zadní poháněnou nápravou, bude vrcholit v 16 hodin předáním pohárů pro nejlepší. Jízdy drifterů budou proloženy exhibicemi československých historických závodních vozů. Představí se sportovní vozy let padesátých i formule 3 z let šedesátých, raritou jistě bude i představení jediného vozu splňujícího předpisy Formule 1, jenž byl vyroben v Československu. Všechny vozy si následně bude možné prohlédnout i zblízka při plánované výstavě.

V 18:00 hodin odstartuje paralelní rychlostní zkouška Rally Bohemia. Startovní pořadí se v letošním roce nebude obracet, nejrychlejší posádky pojedou na začátku startovního pole. Po posádkách evropského poháru se představí jezdci s historickými vozy v rámci stále oblíbenější Rally Bohemia Historic Show. Vstupenky na oba dny: sobota - Rally Bohemia, neděle - mistrovství ČR je možné objednávat již dnes na webové adrese www.ticketstream.cz.

Pro děti bude připraveno množství atrakcí včetně skákacích hradů, řada stánků včetně stánků s motoristickou tématikou. Po skončení erzety bude následovat diskotéka s možností ochutnávky piva za zajímavé ceny. Přímo uvnitř areálu autodromu bude zájemcům umožněno přespání ve stanu až do neděle, kdy bude pokračovat mistrovství ČR v driftingu.

Rally Bohemia 2011 startuje 1. července v Mladé Boleslavi. Tradičním generálním partnerem je automobilka Škoda Auto, která vedle poskytnutí reprezentativního zázemí umožní start i svým továrním posádkám s vozy Škoda Fabia S2000. Mezi nepostradatelné partnery patří také město Mladá Boleslav, Česká Lípa a Liberecký kraj.

Vytisknout

Diskuze: Sosnová nabídne při Rally Bohemia 2011 víkendový program

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Monitoring posádek při Rally Bohemia podle světového vzoru

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud