Semerádův první absolutní triumf

Petr Eliáš, 11. června 2012, 10:18 Google+

Martin Semerád zvítězil v Rally Krkonoše v absolutním pořadí s produkčním Mitsubishi Lancer EVO IX a porazil vozy o třídu rychlejší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally krkonoše

rally krkonoše | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Semerád Rally Team se raduje z vítězství v absolutní klasifikaci v Rally Krkonoše, kterou bravurně zvládla posádka Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha startující s Mitsubishi Lancer EVO IX. Pražský jezdec před dvěma týdny oslavil dvaadvacáté narozeniny vítězstvím v kategorii produkčních vozů při Rally Český Krumlov v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v rally a těšil se na Rally Krkonoše, kde se mu historicky velmi daří. Před dvěma lety zde vybojoval čtvrté místo absolutního pořadí, které přebil druhým místem v absolutní klasifikaci v loňském roce. Tento výsledek vzbudil ohlas u odborné i laické veřejnosti, když za sebou nechal mnohem silnější vozy jako speciály S2000 a WRC. Byl to výsledek z říše snů a málokdo věřil, že by se dal zopakovat. Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou ale ukázali, že dnes patří mezi absolutní špičku české rally scény a Rally Krkonoše v sobotu 9. června absolutně vyhráli. Tím si vysloužili uznání soupeřů a ocenění u fanoušků motorsportu i odborné novinářské obce.

Do soutěže vstoupili druhým časem na úvodní rychlostní zkoušce za Citroënem C4 WRC Tomáše Kostky. I na dalších rychlostních zkouškách se jim dařilo zajíždět vyrovnané časy a tři z nich dokonce vyhráli. V cíli Rally Krkonoše se tak mohli radovat z vítězství s náskokem téměř 25 vteřin před několikanásobným mistrem Německa, Mathiasem Kahle, který startoval se Škodou Octavia WRC. Radost Semerád Rally Teamu na cílové rampě byla obrovská a Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou si užili sprchu šampaňského před zaplněným prostranstvím slavnostního cíle Rally Krkonoše. Martin Semerád tak na Rally Krkonoše dosáhl svého prvního vítězství v absolutní klasifikaci při rally v České republice od začátku své kariéry rally jezdce, již započal v roce 2007. K jeho dalším největším úspěchům patří například vítězství v kategorii produkčních vozů při Švédské Rally, soutěži mistrovství světa v roce 2011, vítězství v Pirelli Stars Drives Shoot Out nebo vítězství v kategorii produkčních vozů při závodech Rally Šumava a Rally Český Krumlov.

Martin Semerád: „Letos máme hodně nabitý program a jsem dobře rozjetý. Konečně sedím v autě dost často a není to jako v loňském roce, kdy jsem měl třeba až dva měsíce dlouhou pauzu. Teď jsme začali tam, kde jsem na Rallye Český Krumlov skončil. Rally Krkonoše jsou mým nejoblíbenějším závodem, vždy se nám tady dařilo a chtěli jsme tady zvítězit mezi produkčními vozy a vylepšit naše bodové konto. Na absolutní klasifikaci jsme ani nemysleli. Úvodní dvě rychlostní zkoušky jsem znal z minulých let, věřil jsem si na ně, a zkusil jsem zatáhnout. To se nám povedlo a ztráta na vedoucího Tomáše Kostku byla jen 1,3 vteřiny. Ráno to na rychlostních zkouškách hodně klouzalo, ale zvolili jsme přesto pneumatiku slick. Nebyl to risk, byla to podle mě správná volba. Zkusili jsme udržet tempo i v dalších RZ a to se povedlo. Tomáš Koska pak chyboval a nám se otevřela cesta k vítězství. Druhého Kahleho se nám dařilo držet za sebou. V druhé sekci jsem opět zkusil zatáhnout na prvních dvou rychlostních zkouškách a znovu to vyšlo. Pak už jsem se snažil jen udržet náskok a poslední rychlostní zkoušku už jel v poklidu. Během celé rally jsme měli jen jeden krizový moment, který jsme ale nakonec zvládli a naše Mitsubishi jsme dovezli do cíle neškrábnuté, z čehož mám také radost. Děkuji celému týmu za perfektní práci a věřím, že to společně oslavíme na oficiální afterparty.“

Vytisknout

Diskuze: Semerádův první absolutní triumf

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

rally kopná

Další MotorMIX nabízí Bosch rallye, Novou Paku, Kopnou, Náměšť…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud