Roman Kresta míří vstříc obhajobě v Příbrami

Tomáš Urban, 3. října 2012, 20:46 Google+

Na podobný průběh loňského ročníku Rally Příbram může dojít i v letošní sezoně. V seznamu přihlášených chybí už jistý mistr Jan Kopecký, takže Roman Kresta s Petrem Grossem mají mírně ulehčenou cestu za případnou obhajobou loňského prvenství, o kterém rozhodli na trati poslední rychlostní zkoušky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Roman Kresta se díky tomu radoval z teprve prvního vítězství na středočeském závodě za svou kariéru. V letošním roce na celkové prvenství s výjimkou triumfu na domácí Kopné za volantem Fordu Focus WRC zatím čeká, když ve všech dokončených podnicích bral druhou příčku. I když na Barum rally si připsal maximální bodový zisk, neboť Fin Juho Hänninen nebyl do českého šampionátu registrován.

Za této situace jsou před startem karty rozdány jasně. Posádka ADELL MOGUL racing teamu Roman Kresta – Petr Gross je jistými vicemistry pro sezonu 2012. Rozhodovat se tak bude pouze o bronzové pozici, kterou bude hájit Jaromír Tarabus s další Fabií S2000 stáje Kresta Racing.
Stav MMČR 2012 (7/8): 1. Jan Kopecký 260 (jistý mistr), 2. Roman Kresta 194, 3. Jaromír Tarabus 125, 4. Václav Pech 100, 5. Jaroslav Orsák 77, 6. Pavel Valoušek 74


"Samozřejmě na loňský ročník mám pěkné vzpomínky a zkusíme na ně navázat. Loni jsme rozhodli o vítězství na Vystrkově. Ten i letos považuji za jeden z rozhodujících testů pro průběh závodu, i když je na programu už v úvodní sekci rychlostních zkoušek a do cíle bude ještě hodně daleko.
Příbramské tratě, s výjimkou právě Vystrkova, patří v českém šampionátu k těm rychlejším, nechybí na nich mnoho retardérů, což osobně schvaluji. Navíc jsou specifické svých uklouzaným asfaltem, a to nejen za deštivého počasí. Většinu testů znám z minulých ročníků, i když se řada z nich letos pojede po delším čase v opačném směru.
V Příbrami nám už relativně o nic nepůjde, šampionát je rozhodnutý. Přesto chceme startem poděkovat sponzorům a fanouškům za podporu v celé sezoně, ukázat jim pěkné průjezdy a trochu je pobavit," říká před startem pětinásobný český šampion Roman Kresta.

„Samozřejmě, že se na letošní start v Příbrami těším, zejména na RZ Vystrkov. Je jen škoda, že se jede už první den soutěže a ne na závěr jako loni. Mohl být duel na čele otevřený až do posledních kilometrů. Jinak trať vychází z loňské koncepce, do výsledků může promluvit i podzimní počasí,“ doplňuje spolujezdec Petr Gross.
Enteria Rally Příbram se uskuteční ve dnech 6. – 7. října 2012. Slavnostní start je ovšem naplánován už na pátek 5. října v 17:30 hodin na náměstí T.G.M. v Příbrami. Na tomto místě bude pro fanoušky připraven doprovodný program už od 16 hodin. Harmonogram Rally Příbram obsahuje 14 rychlostních zkoušek o celkové délce 165,22 km, celkem měří trať Rally Příbram více než pět set kilometrů.

Vytisknout

Diskuze: Roman Kresta míří vstříc obhajobě v Příbrami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

rally krkonoše

Mistři sedmiček ze sprintů míří do Příbrami

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud