Carlson Rallysprint Kopná se odsouvá na květen

Roman Ordelt, 30. března 2021, 13:59 Google+

Nadcházející vydání Carlson Rallysprintu Kopná se v původně plánovaných dnech 16. – 17. dubna 2021 neuskuteční. Vzhledem k aktuální epidemické situaci a dalším souvisejícím faktorům se pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR v Podkopné Lhotě rozhodli využít květnový termín nedávno uvolněný jihočeskou Rallye Český Krumlov. Změnu v minulých dnech posvětila rally komise AS AČR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Šestadvacáté vydání populárního a nejstaršího sprintu v Česku se mělo uskutečnit už na jaře 2020, tehdy ale bylo kvůli epidemii koronaviru odsunuto až na následující sezonu. Ani letos situace není bezproblémová, jak ale ukázala uplynulá Valašská rally, automobilovou soutěž lze uspořádat i v současné restrikcemi svázané době. „I přesto už pro nás ale začínal být původní dubnový termín šibeniční, hlavní překážkou bylo až do včerejška chybějící vyjádření ministerstva zdravotnictví, které bylo z velké části závislé na tom, jak dopadne Valašská rally,“ říká ředitel Carlson Rallysprintu Kopná Josef Minařík. „Teď už má Kopná zelenou, nicméně původní termín konání je už moc blízko a možnost posunout rally o měsíc proto jednoznačně vítáme. Dává nám to víc prostoru na dochystání nezbytných opatření plynoucích z aktuální situace, a zároveň věříme, že tou dobou už budou vládní restrikce mírnější,“ dodává s optimismem Minařík.

26. Carlson Rallysprint Kopná se odjede 21. a 22. května 2021. I s novým datem konání mu bude náležet status zahajovacího podniku letošního Mistrovství České republiky v rally historických automobilů, Rallysprint Série a poháru P2+. Přichystány budou tři osvědčené úseky v okolí Slušovic, v nich se jako obvykle bude nacházet centrum celé soutěže. Aktuální zprávy můžete sledovat na oficiální stránce www.rallysprintkopna.cz a na sociálních sítích facebook a instagram.

Vytisknout

Diskuze: Carlson Rallysprint Kopná se odsouvá na květen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Pekelná Valaška pro Caise: s únavou a nachlazením skončil na pátém místě

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud