Caise nezastavil ani defekt a ovládl Rallysprint Kopná. Bral první triumf na domácím podniku!

RallyZone.cz, 25. května 2021, 09:41 Google+

Talentovaný pilot rallye zaznamenal parádní úspěch! Erik Cais zvítězil na Rallysprintu Kopná, kam se letos sjela silná konkurence. Domácí pilot Fordu Fiesta Rally2 zvítězil o více než devět vteřin před Tomášem Kostkou, na třetím místě dojel Miroslav Jakeš. Přitom ve třetí rychlostí zkoušce měl defekt a s poškozenou pneumatikou musel jet dva kilometry. „Naštěstí jsme měli náskok, který jsme si uhlídali. To bylo klíčové. Emoce po vítězství jsou neskutečné,“ prohlásil Cais, který se bude připravovat na start mistrovství Evropy v Polsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Martin Husár

Sdílejte článek

Pilot z Orsák Rallysport týmu byl nejrychlejší v pěti rychlostních zkouškách ze sedmi. Silné konkurenci ujížděl už od začátku. A to na 26. ročníku tradiční soutěže dorazilo celkem 119 posádek ze šesti států Evropy. Kromě Kostky a Jakeše přijel třeba rychlý Polák Grzegorz Grzyb, zkušený Vojtěch Štajf nebo Němec von Thrun und Taxis Albert. „Je skvělé vybojovat vítězství v konkurenci takových pilotů. Jedná se o jeden z mých největších úspěchů, hlavně je to první triumf v domácí soutěži,“ konstatoval v cíli Cais, kterého navigovala Jindřiška Králová.  

Vítězství je pro něj o to cennější, protože po postcovidovém syndromu není ve stoprocentní fyzické kondici. S následky se stále vypořádává a plně trénovat zatím nemůže. Navíc přijížděl po soutěži v Itálii, kde musel odstoupit po technických problémech. „Už tam jsem ukázal rychlost a dostal se mezi tři nejlepší. Na Kopné jsem to potvrdil. A až na třetí rychlostí zkoušku, v níž nás zbrzdil defekt, se mi dařilo a nastavené tempo jsem si pochvaloval,“ dodal Cais, který prý slavit nebude. „Spíše budu odpočívat. Musím být fit na testování, které máme v plánu.“

Caise čeká v příštím týdnu testování v Německu na šotolině a pak soutěž v Litvě. V květnu pak odstartuje do prvního podniku evropského šampionátu. „Tenhle úspěch mě pořádně nabudil a moc se těším do dalšího programu,“ tvrdil nadšený Cais z Orsák Rallysport týmu.

PR

Vytisknout

Diskuze: Caise nezastavil ani defekt a ovládl Rallysprint Kopná. Bral první triumf na domácím podniku!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Kopná: Fotogalerie

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud