Rally Vyškov letos na čtyřech úsecích

RallyZone.cz, 25. srpna 2021, 15:59 Google+

Do startu letošního ročníku vyškovské rally zbývá méně než měsíc. Velmi dobrou zprávou je, že se pořadatelům z Hanáckého rally klubu v AČR v dnešní nelehké době povedlo po několika letech znovu zajistit čtvrtý měřený úsek. To přidá na atraktivitě tradiční jihomoravské soutěže. Trať Rally Vyškov letos tedy zavítá na rychlostní zkoušku Topolanskou, Podivickou, Račickou a Hlubočanskou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"V současné době jsou úspěšně ukončená veškerá jednání s obcemi a dalšími zainteresovanými institucemi včetně silničních úřadů a orgánů Policie ČR o povolení tratí rychlostní zkoušek. Spějí ke konci také jednání o jednotlivých uzavírkách,“ popisuje aktuální stav předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš a dodává: „Starostům obcí na tratích rychlostních zkoušek budou nyní průběžně a včas dodány veškeré dokumenty, aby tyto skutečnosti mohli oznámit obyvatelům svých obcí.“

Pořadatelé již před časem zveřejnili zvláštní ustanovení a zahájili příjem přihlášek. Ten probíhá, jak je již zvykem, prostřednictvím informačního systému Autoklubu České republiky. Uzávěrka přihlášek je naplánována na 3. září.

Momentální epidemická situace dává možnost divákům se soutěže v plném rozsahu zúčastnit. Pořadatelé jsou v kontaktu s hygieniky a přesná omezení podle aktuálních hygienicko-epidemiologických opatření upřesní v následujících dnech. Vyškovští pořadatelé jsou ovšem připraveni i na možnost, kdyby se v září epidemická situace zhoršila natolik, že by bylo nutné přijmout patřičná přísnější omezující opatření, avšak doufají, že se tak nestane.

„Vedle epidemické situace je nyní zaměřena naše pozornost také na přípravu funkcionářů na jednotlivé rychlostní zkoušky. Průběžně rovněž kontrolujeme stav komunikací, po kterých vede trať, neboť v současné době probíhá v okolí Vyškova několik staveb, které by potenciálně mohly ovlivnit průběh soutěže. Závěrečná fáze přípravy rally však probíhá ze strany pořadatele – Hanáckého rally klubu v AČR podle plánu a bez vážnějších problémů. Rally bude kvalitně a včas připravena tak jako v předešlých letech a jak posádky, tak fanoušci si jí budou moci užít. To je pro nás důležité a na tom si zakládáme,“ sdělil na závěr ředitel Rally Vyškov, Jaromír Palásek.

Rally Vyškov 2021 se nezadržitelně blíží a frekvence sdělovaných informací se bude zvyšovat. Sledovat proto můžete oficiální webovou stránku soutěže www.rallyvyskov.cz nebo profily na sociálních sítích, kde budou veškeré aktuality postupně také sdíleny.

 

Rally Vyškov na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/Rally-Vyškov-1480278015549381/ 

Instagram: https://www.instagram.com/rallyvyskov/ 

 

Lukáš Chum, tiskový mluvčí

Vytisknout

Diskuze: Rally Vyškov letos na čtyřech úsecích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

JUBILEJNÍ BARUMKA S REKORDNÍ ÚČASTÍ PEUGEOTŮ

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud