Rally Morava: Poznáme pohárového vítěze?

RallyZone.cz, 14. října 2021, 15:45 Google+

Šestý podnik Čermák a Hrachovec ADAM Cupu 2021 Futures Contproduct Rally Morava může korunovat letošní pohárové vítěze. Mezi devíti přihlášenými dvojicemi nechybí aktuální lídři Jaroslav Petráš s Petrem Jindrou. Dokončení závodu jim zajistí definitivu obhajoby pohárového prvenství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Morava (CZE)

Rally Morava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro účastníky Čermák a Hrachovec ADAM Cupu platí, že do celkového hodnocení cupu bude započítáno šest nejlepších výsledků. Právě Rally Morava bude šestým letošním startem ADAMů, pohárový kalendář zakončí za čtrnáct dní závod na Vsetíně. Karty jsou před startem Rally Moravy jasně rozdány. Také díky letošní novince, bonusovým bodům za vítězství v jednotlivých RZ, mají Petráš s Jindrou 38 bodový náskok před Janem Pilařem, ještě více už ztrácí další konkurenti.

„Naším hlavním cílem je pojistit si na Moravě titul v cupu. Po Vyškově je to druhá soutěž, kterou známe, což je určitě výhoda. Nicméně se ukazuje, že tím se úměrně zvyšuje tempo všech (smích). Loni se mi ´erzety´ hodně líbily, a tím, že už na nás není takový tlak na výsledek, můžeme si celou soutěž opravdu užít. Jelikož jsme již ohlásili, že příští rok přestupujeme do vozu Rally5, chceme si už vyzkoušet nějaké změny v rozpisu, které se nám budou hodit v rychlejším autě,“ říká před startem 36letý Jaroslav Petráš, kterého může povzbudit i fakt, že byl loni ze současných konkurentů dvakrát nejrychlejší na shodné RZ Jívová (s délkou 15 km).

Ve spojení s Jaroslavem Petrášem si dovolujeme i zmínit sbírku pro děti ze spolku Ichtyóza, která proběhne právě při Rally Morava.

„Po loňské skvělé odezvě jsme se i letos rozhodli uspořádat sbírku pro děti, které trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí ichtyóza. Výtěžek poputuje přímo na uhrazení ozdravného pobytu v lázních. Symbolicky právě tento víkend proběhne lázeňský pobyt pro patnáct dětí, který je hrazený z loňské sbírky.

A jak můžete pomoci Vy? Stačí v průběhu pátku či soboty v servisu Rally Morava zastihnout naši posádku, která u sebe bude mít speciální kasičku určenou pro sbírku,“ komentuje záslužnou akci Petráš.

Jeho nejbližšímu pronásledovateli Janu Pilařovi se dobrým výsledkem rovněž může přiblížit definitiva druhé pohárové příčky, jedině výpadek lídra ho pak nechá ve hře o prvenství. Mnohem nepředvídatelnější je aktuálně souboj o bronzový post, na který stále může pomýšlet několik jezdců.

Vytisknout

Diskuze: Rally Morava: Poznáme pohárového vítěze?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Morava (CZE)

Rally Morava láká na čtyři divácká místa

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud