Na Rally Morava závodní speciály i pravidelnost

Tomáš Plachý, 17. srpna 2022, 14:39 Google+

Dva úspěšně zvládnuté ročníky dávají i letos pořadatelskému týmu Futures Contproduct Rally Morava několik jistot. Těmi zásadními jsou zařazení do Pirelli Rallysprint Série a Poháru 2+, stejně jako do sprintového seriálu historiků. Soutěž se uskuteční ve dnech 16. – 17. září 2022.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Fulnek - Odry (CZE)

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

I pořadatelský tým Rally klubu Šternberk v AČR zasáhla v druhé polovině března smutná zpráva o tragické havárii ředitele soutěže Rudolfa Kouřila při úvodním závodě slovenského šampionátu. Organizační výbor nechyběl na posledním rozloučení v Hustopečích, po něm o to více zintenzivnil práce na nadcházejícím ročníku, kde se pokusí citelnou ztrátu Rudy Kouřila zacelit. Jedno je už nyní jisté, letošní ročník se pojede na tratích, které vzešly při jeho poslední návštěvě na Šternbersku.

Také třetí ročník Rally Morava bude spojen se společností Futures Contproduct, zabývající se výrobou obytných kontejnerů. Zůstává hlavním partnerem soutěže z podhůří Jeseníků. Oba subjekty se snaží každoročně spolupráci dále posouvat, a proto i letos se chystají některé novinky.

Cílem organizačního týmu je pokračovat v trendu kompaktní soutěže. „Vloni jsme opustili rychlostní zkoušky na Rýmařovsku a podařilo se nám objevit novou rychlostní zkoušku z Moravského Berouna do Jívové, kde startuje naše oblíbená patnáct km dlouhá RZ Jívová – Bělkovice – Těšíkov. Poslední věcí, která nás trápila byl nevyhovující servis v členitém areálu ve Šternberku. Po vstřícném postoji společnosti NUTREND jsme nové zázemí nalezli v jejich logistickém areálu, na který navazuje moderní hotel NUTREND World, který nabídne zázemí celému ředitelství a důstojné prostory i pro samotný start a cíl celé rally,“ naznačuje sportovní manažer soutěže Miroslav Frýdecký.

Rally Morava bude předposledním šestým kláním šampionátu RSS a Poháru 2+, na startu se objeví i posádky pohárových vozů Opel Adam Cup.

Kalendář Pirelli Rallysprint Série 2022 a Pohár 2+

29.–30. 4.       Rentor Rallysprint Kopná

3.–4. 6.           Lak Racing Rallye Plzeň

22.–23. 7.       Rally Příbram

12.–13. 8.       Rally Fulnek Odry

2.–3. 9.           Rally Vyškov

16.–17. 9.       Futures Contproduct Rally Morava

28.–29. 10.     Rentor‑Partr Rally Vsetín

 

„V těchto dnech máme hotovou veškerou potřebnou dokumentaci potřebnou ke startu rally, na webových stránkách soutěže jsou publikována zvláštní ustanovení s časovým harmonogramem a přihláškou,“ naznačuje sportovní manažer soutěže Miroslav Frýdecky.

Kromě klasické soutěže se nově na Šternbersku pojede o stejném víkendu (v sobotu 17. a v neděli 18. září 2022) rally pravidelnosti - 1. Futures Contproduct CLASSIC RALLY MORAVA. Ta je součástí pětidílného seriálu PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally 2022.

Nově vzniklý seriál bude otevřený nejen pro vozidla s alternativními pohony, ale rovněž pro sériová auta určená pro běžný provoz. Nejen po tratích Rally Morava, ale také po zajímavých místech regionu, se tak bude moci svézt v podstatě kdokoli a soutěžit o co nejpřesnější dodržování předepsaných rychlostních průměrů za použití klasického itineráře.

Tato klasická rally se pak bude konat jako dvoudenní podnik, odstartuje v sobotu 17. 9. 2022 ze Šternberka. Infrastruktura pro nabíjení bude přes noc na neděli pro soutěžící připravena v Olomouci u obchodního centra Šantovka.

Pro další aktuality z příprav sledujte oficiální webové stránky soutěže www.rally-morava.cz.

 

III. Futures Contproduct Rally Morava 2022, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Na Rally Morava závodní speciály i pravidelnost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barumku pojedou Kopecký, Llarena, Cais, Tempestini a další

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud