Barum rally a MOL mají program i pro nejmenší motoristy

RallyZone.cz, 24. srpna 2022, 15:08 Google+

V rámci letošní Barum rally nezapomínají pořadatelé ani na nejmenší příznivce motorsportu a rally. Ve spolupráci s MOL Česká republika pro ně připravili několik zajímavých akcí pod patronací Kateřiny Trojanové, trojnásobné nositelky ceny Elišky Junkové pro nejlepší automobilovou závodnici České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

První z nich budou již tradiční jízdy na motokárách pro příchozí v samém centru města, na parkovišti u křížovatky Třídy Tomáše Bati a Gahurovy ulice (u Flipu). Na krátkém okruhu vytyčeném z pneumatik a pod dohledem zkušených motokárových závodníků si budou moci mladí adepti motoristického sportu vyzkoušet závodní motokáry nejnižší třídy a dozvědět se hodně informací o závodní jízdě. Akce je určena pro děti od cca 5 do cca 10 let, přilby a rukavice budou k dispozici. V pátek 26. srpna budou jízdy probíhat od 12 do 18 hodin, v sobotu 27. srpna od 8 do 11 hodin.

Druhou akcí je návštěva zákulisí jednoho z předních českých rally týmů v servisu Barum rally v Otrokovicích. Malé zájemce i s jejich rodiči přivítají v servisním zázemí týmu Vančík Motorsport zkušení rallyoví jezdci a seznámí je se vším, co se týká rally. Jak probíhá příprava na rally, co všechno musí posádka umět, co se děje během rally, jak se připravuje auto i jak je postaráno o bezpečnost jezdců. Malí závodníci si budou moci prohlédnout celé servisní zázemí včetně servisního kamionu a dozvědí se, jak vypadají a jak se vybírají pneumatiky na rally auto, jak se tankuje a celou řadu dalších zajímavostí. Na závěr dostanou malou upomínku na svou návštěvu. Návštěvy proběhnou v sobotu 27. srpna od 13 hodin a od 17:30 a budou trvat přibližně 45 minut.

Poslední akcí, především pro příznivce e-sportu, bude rally simulátor, na kterém si zájemci budou moci poměřit své síly s časy stanovenými Dominikem Stříteským, v současné době třetím jezdcem SONAX Mistrovství České republiky v rally. Ten bude v provozu po celou dobu Barum rally v servisním areálu v Otrokovicích. Bude umístěn v těsném sousedství servisu Vančík Motorsport, ve stánku Autoklubu ČR.  

Těšíme se v pátek i v sobotu na vaši návštěvu.

PR                         

 

 

Vytisknout

Diskuze: Barum rally a MOL mají program i pro nejmenší motoristy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Fulnek - Odry (CZE)

Březík - Krajča: Víme, do čeho jdeme

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud