Valaška má po uzávěrce přihlášek

Tomáš Plachý, 21. března 2023, 09:45 Google+

V pondělí 20. března o půlnoci se uzavřela možnost přihlášení na KOWAX Valašskou rally ValMez 2023. Úvodní podnik European Rally Trophy a českého šampionátu proběhne ve dnech 31. března – 2. dubna 2023.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Stalo se tradicí, že před úvodním závodem sezóny si řada posádek dává s přihláškou na čas. I když se zřejmě dá očekávat celkový pokles počtu účastníků vzhledem k odřeknutí zařazení našeho závodu do slovenského šampionátu, stále věříme, že se v počtu domácích přihlášek přiblížíme loňským statistikám: 52 soudobých + 13 historiků.

Už nyní víme, že se soutěže s centrem ve Valašském Meziříčí, která probíhá na silnicích Zlínského a Moravskoslezského kraje, účastní tři nejrychlejší posádky loňského ročníku. Právě díky této trojici přinesla loňská Valaška po sportovní stránce jednu z největších bitev sezóny 2022. Vedoucí trojici dělilo v cíli jen necelých 10 sekund, o všem rozhodovala až závěrečná zkouška v okolí Bystřičky. Absolutně vyhráli Václav Pech s Petrem Uhlem (nadále pokračují s Fordem Focus WRC), druzí, ale vítězně v rámci MČR, závod dokončili Filip Mareš s Radovanem Buchou. Těmi třetími nakonec byli, pro mnohé překvapivě, Jan Kopecký s Janem Hlouškem. Právě tato dvojice letos na Valašsku a Lašsku představí v české premiéře vůz Škoda Fabia RS Rally2.

Mezi přihlášenými nechybí ani druhý vicemistr ČR 2022 Dominik Stříteský či další rychlí jezdci s vozy specifikace Rally2 (Jan Černý překvapivě s hyundaiem, Aleš Jirásek, Martin Vlček, Ondřej Šimek, Karel Trněný). Organizátoři obdrželi i přihlášky od nejrychlejších dvou jezdců Poháru 55+ Petra Zedníka a Marka Vlčka, stejně jako od juniorského šampióna Kryštofa Zpěváka. Právě kategorie dvoukolek zatím na očekávaná jména čeká, snad se jich dočkáme. Černým koněm by mohl být bývalý slovenský šampión dvoukolek Ján Kundlák (Renault Clio Rally4).

Dva jezdci jsou přihlášeni se speciály R-GT (Jakub Jirovec / Alpine a Martin Rada / Abarth), po dvouleté pauze se opět představí domácím fanouškům Jaroslav Pešl (Ford Fiesta Proto).

Zápočet do FIA European Rally Trophy (ERT) a šampionátu CEZ, stejně jako možnost rozjet se před startem polského šampionátu v druhé polovině dubna, přilákal na start polské jezdce Lukasze Kotarbu a Michala Tochowicze. Oba na našich tratích představí minimálně nasazovaný Citroën C3 Rally2. Hyundaie za Škodu Fabia Rally2 evo vyměnil v zimní pauze Slovák Vladimír Hanuš.

Konkurenci dvoukolek bude jistě chtít potrápit Polák Marek Nowak (Opel Corsa Rally4), další zahraniční účastnicí bude Rumunka Catherine Radulescu (Renault Clio Rally5).

Jak jsme uvedli už v úvodu, uzávěrka přihlášek v rámci licenčního systému Autoklubu ČR končí v pondělí 20. března o půlnoci. Na webových stránkách a v aplikaci Sportity jsou zveřejněna Zvláštní ustanovení 41. KOWAX Valašské rally ValMez.

Informačním kanálem 41. KOWAX Valašské rally ValMez 2023 bude postupně aktualizovaná internetová stránka www.valasskarally.cz.  Informace k soutěži lze získat rovněž na facebookovém profilu soutěže Valašská Rally ValMez, pro posádky bude k dispozici aplikace Sportity.

Vytisknout

Diskuze: Valaška má po uzávěrce přihlášek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Dominik Stříteský: „Stát na bedně se rozhodně neomrzí.“

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud