Hustopeče (nejen) v obrazech ll.

Adam Eliáš, 23. dubna 2007, 20:15 Google+

Zde vám přinášíme další část fotografií z Agrotec Iveco rally Hustopeče. Všechny fotografie z této soutěže naleznete ve fotogalerii v sekci rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hájek, Ctirad

Hájek, Ctirad | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

O hustopečích bylo již napsáno dost. Vítěze známe, poražené taky. To že bylo tak krásné počasí už také každý ví. Já bych zde na tomto místě chtěl vypíchnout činnost pořadatelů. Letos si dali opravdu záležet. Zřejmě už jen kvůli oku pozorovatele FIA. Zázemí, hasiči na každé RZ, evakuační body, vozy ABBA to vše společně s pořadateli perfektně fungovalo. Jak řekl pan Semerád v cíli, jsou tu hodní a vstřícní lidé.

Ještě možná blíže k bezpešnosti. Divácké prostory byly vyznačeny velice pečlivě. Mnohdy jsem si zde připadal jak na mistrovství světa někde v Německu. A to nejen všudypřítomným vinicím, ale hlavně kvůli páskám, které byly kolikrát i 50 metrů od trati. Je faktem, že jsem několikrát bádal nad fyzikálním zákonem, který by mi dokázal vysvětlit jak by se k té pásce auto dostalo, ale i v minulosti jsme byli svědky nehod, které se takovýmto zákonům vymykají. I z tohoto důvodu pořadatele docela chápu. Za celý průběh rally jsme byli svědky několika takových krizovek. Pojďmě se tedy na nějaké podívat.

První se odehrála ještě v noci na první RZ. Bylo to po táhlé levé, která navazovala do ostré pravé na mostek a po patnácti metrech opět ostrá levá. Nejsem si jistý pilotem, ale bylo to EVO. V nájezdu na mostek byl moc rychlý a auto šlo do smyku. Jak se řidič snažil smyk vyrovnat, stal se nekontrolovatelným a EVO šlo do hodin. Nějak jsme nepochopili jak se dokázal vyhnout značce, která stála u silnice v místě kde se točil. Naštěstí se to obešlo bez škod, až na vojtěšku, kterou Mitsubishi obstojně posekalo, a posádka upalovala k cíli.

Druhá krizovka byla dost podobná té první. Bylo to už druhý den. Táhlá pravá, 100, do ostré levé. V té táhlé pravé byl řidič moc rychlý a šel do smyku. Výsledkem byl výlet mimo trať, který se nakonec podařilo zvládnout.

Poslední a asi nejakčnější krizovka nebo spíše nehoda byla ta Davida Tomka. Slyšeli jsme jak valí dolů z kopce, řadí. Najednou rána a ticho. Běželi jsme nahoru, ale to už David lezl ven z auta a ukazoval cedulku s nápisem (zřejmě O.K.), že jsou v pořádku. Tak skončila soutěž pro Davida Tomka, 'ustlal' si v příkopě. Potřeboval by,aby se mu opět začlo dařit.

Budeme se těšit (a nebude nás málo) na další ročník do Hustopečí. Doufejme jen, že se na krásné asfaltové i 'rozbíjecí' šotolinové RZ přijde v příštím roce podívat více diváků, protože letos to byla opravdu bída.
Vytisknout

Diskuze: Hustopeče (nejen) v obrazech ll.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Štěpán Vojtěch se těší na steaky - anotační foto

Štěpán Vojtěch se těší na steaky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud