Viktor Szabó stále v čele Matador Cupu

Martin Hájek, 22. srpna 2007, 10:17 Google+

PRACHATICE - RALLYESPRINT: Domácí šampionát rallyesprintového mistrovství pokračoval Rallye Prachatice, kde se na startu sešla téměř stovka posádek a čtyři z nich startovaly i v seriálu Matador Cup 2007.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Szabó, Viktor

Szabó, Viktor | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Tentokrát bohužel chyběl Lumír Firla, který startoval v okruhových závodech na piešťanském okruhu. Matador Cup tak měl největšího favorita jednoznačně v osobě Viktora Szabó, který v Prachaticích na svůj vůz Mitsubushi Lancer EVO VIII obul poprvé pneumatiky Matador v osmnácti palcovém provedení. Již první velmi dobré časy naznačovaly, že Viktor Szabó tradičně navigovaný Vladimírem Tichým zvládl přechod na obutí jiného rozměru okamžitě.

Vedle již zmíněné posádky Viktor Szabó-Vladimír Tichý bojovaly o body do hodnocení Matador Cupu dvojice Vladimír Berger-Václav Tesař (Škoda Octavia), Libor Bešťák-Luboš Bešťák (Citroën Saxo) a Jan Halala-Dalibor Štěpán (Ford Focus).

V okolí Prachatic zavládlo v sobotu po pátečním dešti příjemné letní počasí a jezdci Matador Cupu pochopitelně použili na rychlostních zkouškách pneumatiky určené pro suchý asfalt. Rychlostní zkoušky Rallye Prachatice se odehrávaly na třech úsecích a posádky absolvovaly každý z nich třikrát.

Úvodní sérii tří erzet zvládl dle očekávání nejlépe Viktor Szabó, kterému patřilo páté místo v průběžném pořadí absolutního hodnocení Rallye Prachatice. Vladimír Berger na celkové čtrnácté příčce byl nejrychlejším jezdcem třídy S1. Dvacátý Jan Halala vévodil třídě A7. Další průběh Matador Cupu ovlivnilo rozhodnutí technických komisařů, kteří v uzavřeném parkovišti zkontrolovali světlou výšku vozu Citroën Saxo, se kterým v Prachaticích startovala posádka složená z bratří Bešťáků. Vůz dle vyjádření komisařů neodpovídal technickým předpisům a bratrská dvojice si tak nemohla připsat žádné body do Matador Cupu.

Do další sekce již nenastoupil Jan Halala, který byl nucen odstoupit pro poruchu palivového čerpadla. Viktor Szabó pokračoval v dobrém tempu i ve druhé sekci tří erzet, posunul se po šesté rychlostní zkoušce na čtvrté místo v absolutním hodnocení a pochopitelně vedl žebříček jezdců Matador Cupu. Vladimír Berger figuroval na dvanáctém místě absolutně.

V sedmém testu praskla poloosa na voze Škoda Octavia Vladimíra Bergera a ten navigovaný Václavem Tesařem cíl prachatické soutěže nespatřil. Ačkoliv se Viktor Szabó od třetí rychlostní zkoušky potýkal s potížemi při řazení čtvrtého rychlostního stupně, směřoval jednoznačně pro vítězství v hodnocení Matador Cupu. Čtyři kilometry před cílem závěrečné rychlostní zkoušky však vypověděla převodovka službu definitivně, Viktor Szabó tím ztratil velmi dobře rozjetou prachatickou soutěž a body do Matador Cupu i Mistrovství ČR ve sprintrallye. Osmnácti palcové pneumatiky Matador si Viktor Szabó velmi pochvaloval i přes zklamání v závěru soutěže.

V cíli Rallye Prachatice se neobjevila ani jedna posádka Matador Cupu a proto zůstává pořadí a bodový stav identický jako po předchozí soutěži.


Průběžné pořadí Matador Cup 2007 - Mistrovství ČR sprintrallye 2007

1. Viktor Szabó 22
2. Lumír Firla 13
3. Vladimír Berger 12
4. Jan Halala 7
5. Libor Bešťák 4

CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Viktor Szabó stále v čele Matador Cupu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Vojtěch, Štěpán

Štěpán Vojtěch se vydává na Nový Zéland

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud