Kresta s Grossem hodnotí Barum Czech Rally Zlín

Josef Janoušek, 28. srpna 2009, 00:39 Google+

54,96 měřených kilometrů rozdělených do 15 rychlostních testů, to byla porce, kterou potřebovaly zdolat soutěžní posádky 39. ročníku Barum Czech Rally Zlín, pro dosažení cílové rampy historicky nejkvalitněji obsazené automobilové soutěže pořádané na území České Republiky. Se startovním číslem 8 se vstříc obtížným tratím vydala v pátek posádka Tescoma rally teamu Roman Kresta - Petr Gross s vozem Peugeot 207 S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Privátní český tým čekalo při vrcholu sezóny těžké měření sil s továrními týmy Škoda, Abarth a s tovární podporou startujícím týmem Kronos, vybavenými špičkovými vozy se zkušenými posádkami v jejich kokpitech. Roman s Petrem zahájili soutěž sedmým časem na úvodní páteční městské speciálce. V následující sobotní etapě si ještě o dvě místa polepšili a po první etapě jim patřila pátá pozice v průběžném hodnocení soutěže. "Soutěž pojímáme ve dvou rovinách, soutěžíme samozřejmě v rámci IRC, ale jízdu musíme přizpůsobit s ohledem na stav MMČR, které je naší prioritou. Očekával jsem průběh takový, jaký soutěž doposud má. Po úvodní etapě jsme s průběhěm spokojeni, neměli jsme žádné závažné technické problémy a pro nedělní etapu zvolíme stejnou strategii, jakou jsme měli dnes," řekl v sobotním večerním servisu Roman Kresta.

Nedělní etapa se sestávala z 6 rychlostních testů o délce 97,98 kilometrů. Hned v jejim úvodu skončila soutěž pro Fredyho Loixe, jenž figuroval do té doby na druhé pozici a Roman s Patrem se tak dostali na průběžnou čtvrtou příčku. Dvě rychlostní zkoušky před koncem soutěže pak postoupili po chybě Juho Hanninena na průběžný bronz, nicméně po následujícím testu posádka Tescoma Rally Teamu klesla zpět na čtvrtou pozici, na které soutěž také s desetivteřinovou ztrátou na pódium dokončila. "Před Juho Hanninena jsme se dostali díky jeho výjezdu mimo trať a s tím spojené ztrátě," komentuje Roman Kresta vývoji druhé etapy.

Roman Kresta

"Za normálních okolností bychom Juha nepředjeli, takže je těžko mluvit o souboji. První trojka jela tak, že na stupních vítězů skončili naprosto oprávněně a bylo by nespravedlivé, kdybychom takto náhodně dosáhli na stupně vítězů my. Nedělní část soutěže se pro nás vyvíjela celkově pohodově, bez zásadních potíží. Neriskovali jsme ani v sobotu, ani v neděli. Měli jsme dobře nastavené i připravené auto, povedla se nám volba pneumatik, ale nechtěli jsme jít za hranici přiměřeného rizika a soupeři byli prostě lepší."

"Barumku jsme si samozřejmě užili a byl to skutečný vrchol letošní sezóny," doplňuje Romana Petr Gross. "Jsem zamozřejmě rád, že výsledek je takový jaký je a pro Romana bylo určitě velmi těžké rozhodování, zda závodit s těmi nej a nebo se soustředit na body do MMČR. Konkurence byla obrovská, ale myslím, že se nám podařilo zvládnout obojí."

"Letošní Barum Czech Rally plně potvrdila to co se od ní očekávalo, a to že bude absolutním vrcholem nejen českého šampionátu v rally, ale i celého seriálu IRC," říká provozní ředitel generálního partnera týmu pro Barum Rally, společnosti Tescoma s.r.o., Ing. Petr Chytka. "Nepamatuji se, že by "barumka" měla tolik adeptů na vítězství. Jsme rádi, že naše posádka byla rovnoceným soupeřem jezdcům továrních týmů. Výsledek v závodě je vždy kombinací výkonu posádky, kvality vozu, jezdeckých a technických chyb a fungování celého týmu. Jsem přesvědčen, že Roman s Petrem v daných podmínkách předvedli špičkový výkon a čtvrté místo v absolutním pořadí je velmi dobrý výsledek, který navíc posádku přiblížil ke splnění hlavního cíle, a tím je titul absolutního vítěze MMČR v rally. Chtěl bych touto cestou srdečně poblahopřát k vítězství Honzovi Kopeckému a Petru Starému."

"Chtěli bychom touto cestou poděkovat partnerům za podporu, mechanikům za vynikající práci, pořadatelům za výborně připravenou soutěž a samozřejmě fanouškům za perfektní atmosféru, kterou u trati vytvořili," uzavírají ohlédnutí za Barum Czech Rally Zlín 2009 Roman Kresta a Petr Gross.

Nyní se již Roman Kresta s Petrem Grossem soustředí na další podnik Mezinárodního Mistrovství ČR v Rally, kterým bude ve dnech 18.-19. září XXXI. SEVENOAKS Rally Příbram.

Vytisknout

Diskuze: Kresta s Grossem hodnotí Barum Czech Rally Zlín

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Poděkování

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud