Kresta s Grossem před Rally Příbram

Josef Janoušek, 18. září 2009, 08:40 Google+

Již jen několik málo hodin dělí české příznivce automobilových soutěží od okamžiku, kdy první soutěžní posádky opustí startovní rampu XXXI. SEVENOAKS Rally Příbram a vydají se vstříc 18 rychlostním zkouškám, které jednak prověří připravenost techniky i posádek, ale také již hodně napoví, jak dopadne letošní ročník Mediasport Mezinárodního Mistrovství České republiky v rally z pohledu celkových výsledků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta Roman

Kresta Roman | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V roli jednoho z hlavních favoritů soutěže i celého seriálu sjede ze startovní rampy s číslem 1 na dveřích Peugeot 207 S2000 Mogul Racing Teamu s posádkou Roman Kresta - Petr Gross. Právě Kresta s Grossem letos obhajují loňský titul Mezinárodních Mistrů ČR a také v letošní sezóně jsou vedoucí posádkou průběžného hodnocení. Již Příbramská soutěž by tak za určitých okolností mohla letošní ročník rozhodnout.

"Nepředbíhejme čas," krotí spekulace Roman Kresta. "Samozřejmě, za určitých okolností může již Příbram rozhodnout, ale to jsou pouhé úvahy v rovině čísel a statistik. My se musíme snažit podat znovu maximální výkon. Barumka mnoho napověděla, ale nic nerozhodla a nás nyní čeká velmi důležitý závod. Na soutěž jsme se samozřejmě připravovali stejně intenzivně, jako na každou jinou. Vzhledem k tomu, že před Barumkou prošlo auto generální repasí a spousta komponentů byla zcela nových, není dle doporučení výrobce nyní nutno převážnou část dílů měnit. Nicméně vůz byl našimi mechaniky velmi pečlivě prověřen, zkontrolován a samozřejmě proběhl i optimalizační test."

Roman Kresta Valašská Rally

Týmový Peugeot také oproti Barum Rally změnil design a oblékl se zpět do barev generálního partnera týmu, společnosti PARAMO a.s., respektive jeho značky MOGUL. Pro některé z příznivců rally bude zajímavá skutečnost, kterou si mnozí možná ani neuvědomují. Příbramská soutěž je jedinou v kalendáři domácího 'velkého' mistrovství, kterou Roman Kresta ještě nikdy nevyhrál.

"Je to tak. Tato soutěž je pro mě v podstatě úplně nová. Startoval jsem zde pouze jednou a to v roce 2000, kdy jsme skončili třetí. Takže to už je pěkná řádka let," vzpomíná Roman Kresta. "Budeme se samozřejmě snažit, abychom si odvezli vítězný pohár letos. Vše je ale otevřené."

Start soutěže se odehraje u Kulturního domu v Příbrami v pátek v 17:00, přivítání nejúspěšnější posádky diváky a pořadateli je plánováno na tomtéž místě po absolvování 18 rychlostních zkoušek o délce 170 kilometrů v sobotu v 18:12 hodin.

Vytisknout

Diskuze: Kresta s Grossem před Rally Příbram

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Nabitá sezona vyvrcholí při Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud