Technické problémy připravily Jaromíra Tarabuse o stupně vítězů

BPA, 24. května 2010, 10:51 Google+

Technické problémy v poslední rychlostní zkoušce Rally Český Krumlov připravily posádku Czech Ford Rally Teamu Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta o šanci získat další stupně vítězů v podniku MMČR rally. Do posledního měřeného úseku Rally Český Krumlov startovala posádka Fordu Fiesta S2000 s více než dvouminutovým náskokem na třetím místě, bohužel technické problémy ji srazily těsně pod stupně vítězů, na čtvrtou příčku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tarabus, Jaromír

Tarabus, Jaromír | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Do Rally Český Krumlov nevstoupili Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem úplně podle svých představ. V první rychlostní zkoušce na českobudějovickém výstavišti nedobrzdili v první zatáčce, což znamenalo časovou ztrátu téměř devíti sekund na vítěze a až jedenáctou příčku v průběžném pořadí. Na následujících klasických rychlostních zkouškách však posádka Fordu Fiesta S2000 svou ztrátu rychle snižovala a navzdory extrémně náročným podmínkám, které letos na Rally Český Krumlov panovaly, už po třetím měřeném úseku držela čtvrtou příčku. Ovšem Jaromír Tarabus nebyl se svým výkonem v okolí Českého Krumlova spokojen ani v cíli první etapy, kdy se po defektu Pavla Valouška posunul na třetí příčku průběžného pořadí.

„První etapou jsme se tak trochu protrápili. Hned v první rychlostní zkoušce na výstavišti v Českých Budějovicích jsme nedobrzdili první zatáčku po startu, takže od začátku jsme měli časovou ztrátu. Ani tempo na klasických rychlostních zkouškách jsme pak nezvolili perfektní. Na špičku jsme ztráceli a nejeli jsme úplně nejlépe. V cíli první etapy jsme byli třetí, ale to i díky defektu Pavla Valouška, který měl smůlu. To nás ale netěšilo, protože vždy raději bojujeme na rychlostních zkouškách,“ zhodnotil první etapu Rally Český Krumlov Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu.

Do druhé etapy Rally Český Krumlov vstupovala posádka Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát ze třetího místa průběžného pořadí, na němž disponovala velmi slušným, téměř 40sekundovým náskokem před čtvrtým Danem Běhálkem. V průběhu první nedělní sekce rychlostních zkoušek svou výhodu ještě rozšířila a před posledními třemi vložkami soutěže bezpečně držela třetí místo. Na tom se nic nezměnilo ani po druhých průjezdech rychlostními zkouškami Malonty a Rožmitál a do závěrečné vložky soutěže startovali Tarabus s Trunkátem s náskokem dvou minut a dvaceti sekundy před čtvrtým Pavlem Valouškem. Dvacetikilometrová rychlostní zkouška Slavkov se pak stala rozhodující pro konečné umístění posádky Czech Ford Rally Teamu v Rally Český Krumlov. Kvůli technickým problémům svého vozu na ní totiž Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát ztratili 2:41 minuty na Pavla Valouška – a to je stálo třetí místo. V Rally Český Krumlov tak poprvé ze svých letošních vystoupení nevybojovali stupně vítězů a museli se spokojit se čtvrtým místem.



„Po startu do poslední rychlostní zkoušky Slavkov jsme začali mít problém s předními koly. Nejdříve jsem si myslel, že máme defekt, ale pak se začalo zasekávat řízení. Jelikož vibrace ve volantu a ‚sekání‘ řízení se stále zvětšovaly, rozhodli jsme se zastavit v rychlostní zkoušce a zkontrolovat přední kola. A právě tohle zastavení nás stálo třetí místo v Rally Český Krumlov, kdy jsme prohráli o 21 sekund. Bohužel. Technika celý závod fungovala skvěle, dokud nás na poslední rychlostní zkoušce neopustila. Hustopeče jsou však již za dveřmi, tak budeme bojovat dál,“
uvedl Jaromír Tarabus.

Po třetím podniku Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally drží Jaromír Tarabus se 64 body čtvrtou příčku průběžného pořadí šampionátu. Vede jej Pavel Valoušek (121 bodů) před Václavem Pechem (88 bodů) a Romanem Krestou (84 bodů).

Dalším vystoupením Czech Ford Rally Teamu a Jaromíra Tarabuse s Danielem Trunkátem bude čtvrtý podnik MMČR rally, Rally Hustopeče v termínu 11. – 12. června.

Vytisknout

Diskuze: Technické problémy připravily Jaromíra Tarabuse o stupně vítězů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally valašská

JT rally team na Kopné s poháry

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud