Mogul Racing Team v Krumlově vítězně

iAdam, 25. května 2010, 14:45 Google+

Vítězně skončila pro posádku Mogul Racing Teamu 38. Rallye Český Krumlov, která byla třetím podnikem letošního seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Roman Kresta s Petrem Grossem přidali ke šňůře vítězství z let 2007-2009 čtvrtý triumf v řadě za sebou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman

Kresta, Roman | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Bylo by to příjemné," reagoval na dotazy týkající se případného vítězství Roman Kresta na tiskové konferenci před startem rallye a počínaje druhou rychlostní zkouškou, po které s Petrem Grossem převzali vedení, začali cestu za dalším zápisem do historie jihočeské soutěže. Po první etapě čítající bezmála 65 měřených kilometrů přenocovala posádka Mogul Racing Teamu na průběžné vedoucí příčce s náskokem 20 vteřin. "Vše v pořádku, auto drží. Jedeme bez problémů,"  říkal Roman Kresta po příjezdu na noční servis. Přesto tým mechaniků pro druhou etapu preventivně měnil převodovku.

Ve druhé etapě dlouhé přes 116 kilometrů se podařilo Romanovi s Petrem vyvarovat veškerých chyb a dovézt týmový Peugeot 207 S2000 do cíle s náskokem 1:10,8 minuty. "Soutěž byla velmi náročná, zejména páteční etapa. V sobotu šlo o to, neudělat žádnou chybu a udržet vedení," komentuje průběh rallye Roman Kresta. "Jsme rádi, že jsme se v průběhu závodu vyvarovali chyb a dovedli jej do vítězného konce. Jako tým jsme tento úspěch potřebovali a maximálně jsme se připravovali. Jak napověděl začátek sezóny, letos to bude velká bitva. Nám se na Valašce nepodařilo dojet, na Šumavě jsme bojovali o vítězství, ale nakonec jsme skončili stříbrní. Krumlov jsme tak vnímali jako velmi důležitý mezník. Nyní jsme se dostali zpátky do hry a již se těšíme do Hustopečí," dodává Roman.

"S výsledkem jsme jako generální partner týmu samozřejmě velmi spokojeni," komentuje předvedený výkon pan Václav Jirout, vedoucí marketingu společnosti Paramo, a.s. "Děkujeme Romanovi, Petrovi a celému týmu za předvedený výkon a přejeme do dalšího průběhu sezóny mnoho závodnického štěstí a spolehlivou techniku."



Slovy chvály na adresu posádky nešetří také pan Petr Zámečník, majitel společnosti APEX, hlavního partnera týmu. "Věřím, že jsme se vrátili zpět do hry o mistrovský titul a že ještě budeme míchat kartami v konečném hodnocení šampionátu," říká Petr Zámečník. "Posádce a týmu jsme věřili a oni naši důvěru nezklamali. Z mé strany tedy mohu všem jen poblahopřát k předvedenému výkonu."

"Děkujeme všem našim partnerům za podporu, organizátorům za skvěle připravený podnik a excelentní vyhlášení, které je v Krumlově krásnou tradicí. Fanouškům děkujeme za vytvoření skvělé atmosféry, je dobře, že vyšlo počasí a podél trati se jich sešlo skutečně velké množství. Musím také velmi poděkovat celému týmu za odvedenou práci. Kluci to neměli jednoduché, absolvovali během dvou týdnů dva závody a testování a skutečně tvrdě pracovali. Tohoto vítězství si velmi ceníme," říká závěrem Roman Kresta.
Romana s Petrem a celý tým nyní čeká příprava na čtvrtý podnik MMČR, kterým bude v termínu 11. - 12. června 2010 Agrotec Rally Hustopeče.

Vytisknout

Diskuze: Mogul Racing Team v Krumlově vítězně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Černý triumfoval i v Krumlově

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud