Ponorka v Delimax Teamu!

Tomáš Urban, 9. listopadu 2011, 23:32 Google+

Posádka Delimax Teamu, Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza, čerství mistři ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally, bojuje s nečekaným problémem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valoušek, Pavel

Valoušek, Pavel | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Uvnitř hodonínského rally týmu už totiž několik dní panuje napjatá atmosféra. Důvodem je spor ohledně designu vozu, se kterým by měli Valda se Zdeňkem vyrazit na start tradičního Setkání mistrů v Sosnové. Otázka zní jasně, měla by na mistrovském speciálu WRC zůstat nakreslená ponorka z pera malíře Tomáše Bíma?

Závodit s výtvarným cítěním. To by klidně mohlo být motto soutěžního Delimax Teamu, který fanoušky sprintového mistrovství letos vytrvale zásobil netradičně pojatým designovým ztvárněním soutěžního speciálu. Ať už šlo o velikonočního králíčka nebo letní grilování, cílem bylo, aby mistrovská posádka při každé soutěži na svém voze reprezentovala něco, co odkazuje na bohatou historii, která sahá až do roku 1913, a samozřejmě také na pestrou současnost potravinářské společnosti Delimax, která je dlouholetým hlavním partnerem dvojice Valoušek – Hrůza. Designová kampaň vyvrcholila letos při AZ pneu Rally Jeseníky, kde se na autě objevily motivy s mořskými plody a ponorkou, která měla za úkol lidem okolo trati připomínat rybí produkty obchodní značky Varmuža. Tento design závodního auta byl inspirován limitovanou edicí kamionů Mercedes-Benz potravinářské společnosti, jež jsou vyvedeny v identických barvách stylu black & white a jsou jediné v České republice. Okoukala se ponorka natolik, aby v Sosnové odplula do věčných lovišť a byla nahrazená novým designem, opět z pera pražského malíře Tomáše Bímy?

„Ponorka přesně vystihuje naši letošní sezonu. I když to po sérii technických problémů a naší neúčasti na některých soutěžích kvůli léčení zranění z Barumky vypadalo, že jdeme ke dnu, opět jsme se vynořili, nabrali dech a vydali se k rozhodujícímu útoku. O ponorkách se také ví, že své soupeře hlavně při druhé světové válce decimovaly tichým bojem,“ poznamenává milovník válečné historie Zdeněk Hrůza. Právě spolujezdec Pavla Valouška je uvnitř týmu považován za největšího zastánce ponorkového designu a chce, aby se s podmořským plavidlem závodilo až do konce roku. Zbytek týmu naopak prosazuje, aby malíř Tomáš Bíma vytvořil pro Sosnovou opět něco nového. Reakce fanoušků týmu také dávají za pravdu spíše Zdeňkovi. V komentářích lidé oceňují nejenom ponorku a rozmanité podmořské živočichy, ale také již zmíněný černobílý design speciálu WRC.

Jak tedy nakonec spor uvnitř Delimax Teamu dopadne? Jasno bude až o víkendu 19. a 20. listopadu, kdy v Sosnové u České Lípy probíhá Global Assistance Setkání mistrů. A ani tam letošní mistři ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally, Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza, rozhodně nebudou se svým „zmalovaným“ WRC chybět.

Vytisknout

Diskuze: Ponorka v Delimax Teamu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Rally GB: Shakedown vyhráli Ostberg a Meeke

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud