Exkluzivní rozhovor s jednou z finalistek CWT DS3 R1

Tomáš Urban, 10. dubna 2013, 00:01 Google+

VIDEO: Citroën Česká republika ve spolupráci s ženskou komisí Federace automobilového sportu AČR a promotérem Citroën Racing Trophy CZ 2013 představili letos unikátní projekt „Czech Women Talent DS3 R1 2013“ – hledání nových talentů. Vítězka bude mít zajištěnou účast v šesti závodech MČR ve sprintrally 2013 s vozem Citroën DS3 R1. Jednou z finalistek projektu je Silvie Hlavičková, se kterou jsme si povídali o průběhu soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hlavičková, Silvie

Hlavičková, Silvie | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ahoj Silvi, v rally jsme tě zatím mohli vídat pouze jako oddaného fanouška. Dne 16.března, na letišti v Biskupicích, proběhlo první předkolo projektu Czech Women Talent DS3 R1. Přihlásila ses do tohoto projektu sama nebo je to zásluha někoho druhého? Jak ses o projektu dozvěděla?

S.H. Já jsem se o projektu dozvěděla od mého přítele, který mi říkal, že bych to měla zkusit,  a že něco takového bude probíhat. Tak plná nadšení jsem volala kamarádce, že to je dobrá příležitost, kde si můžeme vyzkoušet, jak na tom jsem se závoděním, že já do toho jdu a nakonec jsme se přihlásily obě. Na poslední chvíli, ale přece.
 
Jak celá soutěž probíhala? Jaká byla atmosféra a organizace?
 Musím říci, že organizace a atmosféra byla velice příjemná. Pro člověka, který nikdy nejel žádný slalom, žádný závod to bylo fantastické. Organizačně všechno klapalo na jedničku, pořadatelé se snažili co nejvíce závod urychlit, protože počasí nám nepřálo a byla velká zima.


Finále se pojede už se závodním autem Citroën DS3 R1. S jakým autem se jela předkola? Sžila si se s autem hned při nastartování?
V předkole bylo nachystáno seriové auto Citroen DS3 se kterým probíhal trénink i jízdy na čas. Po nastartování jsem hlavně myslela na to, abych se s ním vůbec rozjela   Jinak s autem se mi jezdilo velice dobře a už se moc těším, až zkusím závodní verzi.

Spolujezdkyni ti dělala členka ženské komise Federace automobilového sportu AČR Petra Mynářová. Jak probíhala komunikace s Petrou a jaké jsi měla pocity po jízdách?
 Moje pocity byly famózní a Petra skvělá. Každá její rada byla pro mě přínosem a snažila jsem si ji uplatnit co nejvíce. V první chvíli jsem si říkala "no co já tam dělám", ale s přístupem Petry ze mě v autě nervozita opadla a jelo se mě velice dobře.



V řadě diskuzí se objevily spekulace o tvé ,,divoké kartě”, díky které jsi postoupila do finále. Tvůj čas byl až osmý.  Znáš důvody organizátorů, proč jsi dostala divokou kartu?
 Jak bylo už řečeno, divokou kartu jsem dostala na základě první měřené jízdy a hodnocení Petry Mynářové při seznamovacích jízdách. Avšak každá z holek byla hodnocena a těžko říct, co bylo klíčovým bodem k postupu díky divoké kartě. Každá rada pro mne byla dobrá a já se snažila jet co nejlépe a každou radu od Petry zhodnotit v další jízdě co nejvíce. Bohužel jsem v každé jízdě měla tu čest s kuželkou a byly mi k mému času připočteny sekundy navíc. I to mě posunulo v konečných výsledcích až na 8 místo.

12.4. se v Bělé pod Bezdězem popereš o možnost startovat s vozem Citroën DS3 R1 v šesti podnicích šampionátu sprintrally s dalšími finalistkami. Připravuješ se na finále nějakým speciálním způsobem nebo to necháváš ,,osudu”?
Samozřejmě příprava v mém případě probíhá, snažím se proto udělat maximum a za to děkuji lidem kolem mě, že se mě snaží maximálně pomoci. Musela jsem nejvíce zapracovat na rozpise, se kterým jsem neměla žádné zkušenosti a to, co jsem se doposud naučila, vyzkouším přímo na finále. Bude to takový můj první start a zároveň zkouška, jak moc jsem připravena závodit.

Spojení ,,žena a rally” ještě není stále obvyklé. Přece jen je to spíše mužský sport. Co na tvou účast v projektu Czech Women Talent říká tvé okolí, rodiče, přátelé?
 Všichni mí přátelé, kamarádi, rodina, známí jsou z toho nadšeni, podporují mě a drží mi palce ...Mnohdy se zdají být ženy z tohoto sportu odkloňovány, ale ba naopak, já si myslím, že i žena může být silným konkurentem pro muže.

Děkuji za rozhovor a držíme palce! :-)

VIDEO Z PŘÍPRAVY NA FINÁLE NAJDETE ZDE

 
Vytisknout

Diskuze: Exkluzivní rozhovor s jednou z finalistek CWT DS3 R1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

Grzyb získal so Škodou Fabia S2000 striebro pre RUFA Športu na Rally Eger

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud