Pirelli na Rally Bohemia opět vítězí – i na 18“ pneumatikách

Petr Eliáš, 20. července 2013, 11:16 Google+

Jeden z vrcholů letošní rally sezony je za námi. Na Rally Bohemia se Pirelli velmi dařilo a to i na 18“ pneumatikách.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Pohár Pirelli se nezastavuje ani během letních prázdnin. O víkendu se závodilo v okolí Mladé Boleslavi při slavné 40. Rally Bohemia. Byla to první soutěž v České republice, kde museli soutěžící startovat na 18“ pneumatikách podle nových předpisů, tedy na nové „bezpečnostní“ pneumatice, ale také na upravené 18“ pneumatice Pirelli. Ta se vyznačovala tím, že do dezénu byly vyříznuté dvě podélné drážky. Účastníci Rally Bohemia si takto upravenou pneumatiku Pirelli pochvalovali s tím, že její vlastnosti jsou čitelnější, než u nových „bezpečnostních“ pneumatik. Pirelli dokonce ve třídě 3 slavilo vítězství s 18“ pneumatikou. Možnost zvolit na soutěžní vůz pneumatiku Pirelli i v rozměru 18“ bude platit i na nadcházející Barum Rally.



O vítězství ve třídě 3 na pneumatikách Pirelli při Rally Bohemia se postaral letošní suverén třídy, kterým není nikdo jiný než Vojtěch Štajf. Čtyři vítězství ze čtyř jej řadí i do čela Poháru Pirelli v této třídě. Spolu se spolujezdcem Františkem Rajnohou na Bohemii skončili na osmém místě absolutně a byli tak nejrychlejší posádkou na 18“ pneumatikách Pirelli. Za nimi ve třídě 3 skončili Marcel Tuček s Petrem Dufkem, kteří stejně jako Štajf startovali se Subaru Impreza, byť starší generace. Třetí ve třídě 3 v Poháru Pirelli skončili Štajfovi týmoví kolegové Petr Kačírek – Bohumil Černoch rovněž se Subaru.

Ve třídě 5 se bojovalo také na pneumatikách Pirelli a vozy z této třídy srdnatě útočily i na celkové vítězství mezi dvoukolkami. A dařilo se jim. Nejrychlejší v Poháru Pirelli třídy 5 byli nakonec Egon Smékal s Monikou Hýbnerovou s Citroënem DS3 R3T. Ti skončili na skvělém druhém místě mezi dvoukolkami. Druzí v poháru skončili Václav Dunovský s Jiřím Strossem se Suzuki Ignis S1600 a na třetím místě Petr Chodura s Rudolfem Kouřilem s Citroënem DS3 R3T.

Tentokrát dvě dámy spolu soupeřily ve třídě 8 mezi dvoulitry. Jednalo se o zpěvačku Olgu Lounovou v Renaultu Clio, kterou navigoval Richard Nesvadba a Martinu Daňhelovou s Vlastimilem Daňhelem také s Renaultem Clio. Druhá jmenovaná dvojice byla o poznání rychlejší, a tak si odvážejí plný počet bodů do hodnocení Poháru Pirelli. Mezi vozy s motorem 1,6 litru ve třídě 9 na Rally Bohemia nebyla příliš silná konkurence. Jako jediní do cíle dojeli Jiří Vantuch s Petrem Motzem s Hondou Civic 1,6 Vti.

Gratulujeme všem, kteří dojeli do cíle náročné Rally Bohemia na pneumatikách Pirelli. Další kolo Poháru Pirelli se odehraje na konci srpna na Barum Czech Rally Zlín.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Pirelli na Rally Bohemia opět vítězí – i na 18“ pneumatikách

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ingrassia, Julien

Stihne se spolujezdec Ogiera, Julien Ingrassia, uzdravit nebo zmešká Finsko?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud