T&T: Třikrát třetí v MMČR vyrážejí poprvé na Waldviertel

Aleš Holakovský, 16. října 2013, 21:09 Google+

Původně měla být posledním letošním podnikem pro Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta letošní Rally Příbram. Bohužel už všichni víme, jak nešťastně letošní ročník dopadl. Pro dvojici „T&T” byla soutěž ještě kratší než pro ostatní účastníky, protože v době jejího předčasného ukončení už byla mimo hru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tarabus, Jaromír

Tarabus, Jaromír | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

 „Jelikož jsme byli z Rally Příbram nuceni odstoupit prakticky ihned po startu kvůli závadě kardanu, došlo k rozhodnutí, že letos absolvujeme ještě jeden závod. Bude to známá šotolinová Waldviertel Rallye. Kromě zajímavého svezení to pro nás bude především hodnotný test prvními třemi podniky Mistrovství Evropy ERC 2014, které se odehrají na nezpevněném povrchu. Na šotolině jsme zatím jeli jenom na Wales rally GB 2008 a Rally Cyprus 2010. Vždy to sice skončilo úspěchem, ale už je to opravdu dlouhá doba, takže je jasné, že každý kilometr najetý na tomto povrchu jako když najdeme,“ objasňuje Dan Trunkát důvody startu v Dolních Rakousích nedaleko českomoravských hranic.


Waldviertel Rallye, oblíbená pro svoji blízkost a diváckou přívětivost i mezi českými fanoušky, letos chystá větší změnu formátu. Centrum soutěže se po deseti letech přesouvá z města Horn a rallyecrossového okruhu Nordring na zámek Grafenegg ležící ve vinařském kraji o třicet kilometrů jižněji. Zde budou probíhat start, cíl, přeskupení i servis. Základ rychlostních zkoušek ovšem zůstává stejný jako v minulých letech, tedy lesní šotolinové úseky v oblasti ohraničené malebným údolím řeky Kamp a městy St. Leonhard am Hornerwald a Gföhl.

Soutěž tradičně nabízí řadu přehledných zajímavých diváckých míst a pestré startovní pole, takže lze její návštěvu v termínu 8.-9. listopadu doporučit i českým fanouškům, pro které je jednou z nejbližších příležitostí ke zhlédnutí šotolinové soutěže.

Další zajímavosti a informace ze života týmu můžete najít na facebookovém profilu Tarabus&Trunkát Rallye team (https://www.facebook.com/pages/TarabusTrunk%C3%A1t-Rally-team/119127594797963) a na www.tarabus.cz.

 
Vytisknout

Diskuze: T&T: Třikrát třetí v MMČR vyrážejí poprvé na Waldviertel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

ve stopě valašské zimy

Ve znamení Stopy Valašské zimy - 2.díl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud