Prapor Jihočechů nese spolujezdec František Poláček

Pavel Kacerovský, 30. dubna 2014, 23:10 Google+

Českokrumlovská rallye byla každoročně baštou mnoha domácích posádek. Pravidelně se jí účastnila spousta jezdců i spolujezdců z jihu Čech, většina z nich ve vozech slabších objemových kubatur. Letošní dvaačtyřicátý ročník nebude výjimkou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Poláček, František

Poláček, František | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Někteří z těch, kteří během posledních let sjeli ze startovní rampy Rallye Český Krumlov, už ale ze seznamu přihlášených zmizeli. To ovšem neplatí o větřínském spolujezdci Františku Poláčkovi, jenž se domácího podniku zúčastní pošestnácté v řadě za sebou. Stejně jako při minulých pěti ročnících usedne do Škody Felicia Kit Car, nejstaršího stroje v poli soudobých vozidel (rok výroby 1995), vedle Západočecha Vlastimila Hodaně.

„Samozřejmě se moc těším, i když při domácí soutěži každoročně mívám plno jiných starostí. Trať se mi líbí, snad tedy vyjde počasí, i když předpověď není moc dobrá. Letos to bude náš první závod. Auto prošlo repasí, a tak chceme vyhrát ve třídě. Uvidíme, jak se nám bude proti konkurenci dařit,“ uvedl pár hodin před začátkem seznamovacích jízd František Poláček.

Hned dvě posádky budou při 42. ročníku reprezentovat tým ČK motorsport. Konkrétně vltavotýnská Martina Daňhelová navigovaná svým otcem Vlastimilem, která si v Českém Krumlově odbude premiéru za volantem Renaultu Clio R3 po Jiřím Trojanovi, a také českobudějovický Jan Jinderle. Jeho spolujezdcem v Hondě Civic VTi bude Petr Vojta z Volar.

Na předních příčkách třídy 6 se rozhodně bude chtít držet bratrská dvojice Michala a Marcela Kramlových. Ti v letošní sezoně plánují starty především se silným Subaru Impreza, na domácí rallye se ale hlubocko-vimperská posádka představí s dvoukolkou Škoda Fabia R2.

Zatímco nad startem Jiřího Sojky visí velký otazník, na trať rychlostních zkoušek by měla vyrazit českobudějovická posádka Jan Selichar - Petr Pitálek i dva jezdci přihlášení do šampionátu historiků. Škodu 130 LR představí Jan Krejča z Nové Včelnice, novější typ Favorit 136 L osedlá při své krumlovské premiéře Martin Fazekaš z Větřní. Chybět nemají ani dva jihočeští rodáci - větřínský jezdec trvale žijící ve Zlíně Petr Motz (Honda Civic VTi) a navigátorka Jindřiška Žáková, která sice bydlí v Praze, ale pochází z Pištína.

Jihočeši se objeví rovněž v rámci demonstrační jízdy historických soutěžních vozidel, 8. Rallye Legendy Show 2014. Jmenujme absolutního vítěze Rallye Český Krumlov z let 1972 a 1976 Jiřího Urbana, matadora českých rallye Jiřího Trojana (oba Škoda 130 RS), Františka Fadrného (Lada 2105 VFTS), Marcela Suchého (Ford Escort RS Cosworth), Zbyňka Pilse (Škoda 1000 MB), Františka Soukupa, Jiřího Perníka (oba Škoda 130 LR), Stanislava Bláhu (Wartburg 353 W), Radka Zajíce (Trabant 601) či Pavla Vlčka (Nissan Sunny). Domácí je částečně i posádka startující pod hlavičkou spolupořádajícího týmu ČK motorsport Miroslav Janota a Lukáš Vyoral s Lancií 037 Rally.

Jihočeské posádky přihlášené do 42. Rallye Český Krumlov 2014
35 Michal Kraml - Marcel Kraml (Škoda Fabia R2, Montrago Racing)
38 Martina Daňhelová - Vlastimil Daňhel (Renault Clio R3, ČK motorsport)
46 Vlastimil Hodaň - František Poláček (Škoda Felicia Kit Car, AMK Rallye Český Krumlov)
48 Jiří Sojka (Suzuki Swift Sport, AMK Rallye Český Krumlov)
51 Jan Jinderle - Petr Vojta (Honda Civic VTi, ČK motorsport)
58 Jan Selichar - Petr Pitálek (Škoda Felicia, Jan Selichar)
69 Jan Krejča - Pavel Šárka (Škoda 130 LR, Jan Krejča)
86 Martin Fazekaš - David Svinka (Škoda Favorit 136 L, Martin Fazekaš)

 
Vytisknout

Diskuze: Prapor Jihočechů nese spolujezdec František Poláček

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Janota, Miroslav

Miroslav Janota v Českém Krumlově s Lancií 037 Rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud