Trápení s technikou pokračuje i na Rally Bohemia

Jan Dušek, 15. července 2015, 19:03 Google+

Letošní sezóna je pro tým JC Motorsport zřejmě zakletá, protože ani na 42. Rally Bohemia se posádce Jakub Čapka - Tomáš Pfajfr nevyhnuli technické problémy, které zapříčili odstoupení z jinak dobře rozjeté soutěže. I přes velmi důkladnou přípravu před startem na domácí Bohemce, kdy tým provedl preventivní výměnu všech dílů, které by mohli zhatit naděje na kvalitní výsledek, vystavila posádce stopku poškozená spojka po devátém měřeném testu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Celý tým se na letošní Rally Bohemia velmi těšil. Přípravy probíhali podle plánu a tak si mohla posádka ve čtvrtek odpoledne převzít itinerář a absolvovat administrativní přejímku v Mladé Boleslavi. Čtvrteční seznamovací jízdy se protáhly do pozdních nočních hodin, takže na posádku čekal celkem náročný pátek. Ubytování týmu v servisní zóně sice doprovázeli menší problémy zaviněné vyšším počtem přijatých posádek, ale i tak se vše podařilo. „Rychlostní zkoušky jsou krásné. Největší respekt v nás budil Šumburk na hranici Jizerek a Krkonoš. Nejdelší Sychrov a Vinec, kterých jsem se původně obával, nakonec nejsou tak těžké. Startoval jsem zde poprvé a tak veškerá naše pozornost byla věnována hlavně rozpisu, který ještě pilujeme. Bohužel sobotu jsme si prohráli sami, protože jsme se nemohli dostat do správného tempa a proto bych náš výkon hodnotil jako nemastný - neslaný. Ačkoliv z druhého průjezdu Sychrovem jsem měl lepší pocit, ale stejně výsledný čas nebyl podle našich představ. Každopádně poprvé jsme dokončili první etapu bez vážnějších problémů“ popisuje soutěž a průběh první etapy jezdce Jakub Čapka.

Druhá etapa, odehrávající se na Mladoboleslavsku, která byla složena ze tří rychlostních zkoušek Lobeč, Vinec, Staroměstská a obsahovala necelých 66 ostrých kilometrů, se pro posádku Mitsubishi začala vyvíjet velmi dobře. „Výsledný čas na první ranní testu sice nebyl nejlepší, ale byla znát pohoda a odhodlání bojovat. Cítil jsem se velmi dobře“ říká mladý miřejovický pilot. Následoval nejdelší nedělní test pod názvem Vinec. Již po startu bylo znát vysoké nasazení dvojce Čapka- Pfajfr, to však musela posádka zmírnit zhruba v polovině měřeného testu. „Po výjezdu z obce Strenice v levém ostrém odbočení se mi propadl spojkový pedál a hned bylo jasné, že je něco špatně. Pro jsem musel zbytek erzety řadit bez spojky, což není problém, ale bylo jasné, že pokud zastavíme ve stopce a pokud se nám nepovede opravit spojku je po závodech“ říká Čapka. „Za stopkou jsme auto odstavili a ihned jsme se pustili do opravy vypadlého spojkového válečku, který se sice povedlo vrátit na své místo, ale ukázalo se, že to není ten hlavní problém a spojkový pedál se stále nevracel“ dodává spolujezdec Tomáš Pfajfr. První průjezd legendární RZ Vinec byl konečnou i pro další soupeře miřejovicko-jablonecké posádky ze třídy 3. „Velmi nás to mrzí. Hlavně když přijedete do cíle a vidíte, že vaši konkurenti měli také problémy a dále nepokračují. Ale co se dá dělat, taková je rally. Na Vinci prostě trojkám nebylo přáno“ přiznává velké zklamání jablonecký Tomáš Pfajfr.

Jak tedy hodnotí své účinkování na letošním ročníku Rally Bohemia posádka? „Nejsme z toho nadšení. Snažili jsme se, ale opět nás zastavila technická závada“ říká jezdec. „Nacházíme se v mrtvém bodě. Po celou soutěž jsme neměli soupeře a dělíme naší třídu 3 na dvě části. Na rychlé kluky ve třídě zatím výrazně ztrácíme a na zbytek jsme schopni si vytvořit náskok. Jediný s kým můžeme soupeřit je Petr Nešetřilem nebo Zdeněk Pokorným, ale ty měli také problémy. Takže se spíše zajímáme o absolutní pořadí. Každopádně se musíme snažit zrychlovat“ uzavírá spolujezdec Pfajfr.

Z finančních důvodů tým JC Motosport vynechá srpnovou Barum Czech Rally Zlín a pokud to bude alespoň trochu možné, tak zkusí prolomit smůlu v nějaké jednodenní soutěži nebo na závěrečné soutěži MČR, která by se měla konat na podzim v Klatovech. Aktuality z týmu nebo kalendář soutěží, kterých se tým bude do konce letošní sezóny ještě účastnit, naleznete na webu www.jakubcapka.cz nebo můžete posádku sledovat na Facebooku.

 

Vytisknout

Diskuze: Trápení s technikou pokračuje i na Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia 2015 OBRAZEM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud