Pavel Valoušek se objeví na tratích Říha Group – Partr Rally

Jan Dušek, 9. října 2015, 11:00 Google+

Prodloužení uzávěrky přihlášek XII. ŘÍHA GROUP – PARTR Rally Vsetín 2015 se vsetínským pořadatelům vyplatilo. V síti uvízla další velká „ryba“, třetí jezdec letošního MČR v rally Pavel Valoušek. Otrokovický jezdec se ovšem se spolujezdkyní Veronikou Havelkovou představí ve voze Mitsubishi Lancer Evo IX, což slibuje zajímavý souboj s letošním mistrem třídy 3 Martinem Březíkem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valoušek, Pavel - Havelková, Veronika / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Valoušek, Pavel - Havelková, Veronika / Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Celkem se vsetínským organizátorům do uzávěrky sešlo 120 přihlášek (zatím 2 omluvy), což koresponduje s vydařeným loňským ročníkem (116 posádek na startu). Čelo seznamu přihlášených opanuje osm prioritních jezdců ASN.

Kromě už dříve zmíněných jmen (Tomaštík, Kostka, J. Dohnal, Trněný, Jakeš), Rally Vsetín je lákadlem pro slovenské účastníky. Kromě žhavých favoritů Jaroslava Melichárka a Martina Kočiho se na startu objeví i řada jejich krajanů. Tomáš Kukučka s Fordem Fiesta R5 nezklamal už při Rally Jeseníky, absolutně obsadil šesté místo. Po více než dvouleté pauze se na české tratě vrátí i žilinský Peter Gavlák, kterého bude ve voze Mitsubishi Lancer Evo IX navigovat velezkušený Emil Horniaček. Vůz stejné značky osedlají i bratři Lapdavští, do produkční kategorie se zařadí i „desítka“ Vladimíra Hanuše. Řada slovenských jezdců se objeví i nižších objemových třídách.

ŘÍHA GROUP – PARTR Rally Vsetín bude závěrečným závodem Rallysprint Série, vypsané pro vozy s jednou poháněnou nápravou. Kandidáti na celkové vítězství jsou dva – Egon Smékal a Ondřej Bisaha (oba mají na svém kontě dvě prvenství). Smékal sice půjde do závodu s osmnáctibodovým náskokem, ale také s vědomím, že se jeho výsledek může „škrtat“. Proto pro konečný souboj o prvenství bude v podstatě platit, kdo vyhraje, „bere vše“.

Rozhodnuto není ani o vítězi Poháru 2+ (pro „čtyřkolky“). Stejně jako v předchozím případě bude Pavel Ševčík (Mitsubishi Evo IX) hájit vedení proti Martinu Vlčkovi. Všechny trumfy však má v rukou pilot Škody Fabie Super 2000, jenž průběžně ztrácí 12 bodů.

Rally Vsetín také bude předposledním kláním XTG Opel ADAM Cupu (6/7). Ani o vítězi této série není v žádném případě jasno. Valašský Petr Vraj jun. disponuje čtyřbodovým náskokem před příbramskou legendou Josefem Petákem, ze hry o prvenství ještě nevypadl ani rodák z nedalekého Zubří Matěj Kamenec. Týden po Rally Vsetín čeká pohárové účastníky závěrečný podnik, německá 3-Städte-Rallye.

Při Rally Vsetín se do bojů o body v MČR historických automobilů registrovalo jedenáct dvojic.

Oficiální program ŘÍHA GROUP – PARTR Rally Vsetín odstartuje v pátek 16. října 2015 od 18 hodin autogramiádou vybraných posádek ve vsetínském Bonver klubu, Stará cesta 1826. V sobotu čeká na posádky osm rychlostních zkoušek o délce 70,44 km.

 

Vytisknout

Diskuze: Pavel Valoušek se objeví na tratích Říha Group – Partr Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Tomaštík, Jaromír - Baran, Robert

Startovka bude ozdobou vsetínského sprintu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud