Miroslav Hošák opouští post ředitele Valašské rally

Dušan Póč, 20. října 2015, 19:32 Google+

Organizační a personální změny zaznamenala se zahájením přípravy 35. ročníku populární motoristická soutěž Valašská rally. V minulém týdnu, 16. října, si její příznivci a organizátoři připomněli výročí jejího prvního startu v roce 1982. Od té doby, až na jeden ročník, držel její pomyslnou taktovku v ruce Miroslav Hošák.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

A právě jednašedesátiletý Miroslav Hošák post ředitele rallye opouští. Novým ředitelem 35. Valašské rally 2016 je Rudolf Kouřil. Mezi příznivci motoristických podniků je známý především jako šéf Agrotec rally v Hustopečích zařazené do Mistrovství ČR v rally. „Valaška je pro mě výzvou. Na spolupráci s touto legendou českého rallysportu i s novými kolegy se velmi těším," poznamenal Rudolf Kouřil.

Podle předsedy organizačního výboru 35. Valašské rally 2016 Jaromíra Tomaštíka ze Vsetína, který patří v současné době mezi velmi populární valašské automobilové jezdce, se ale Miroslav Hošák na dění kolem příprav Valašky stále podílí. „Bylo by sebevražedné nevyužít zkušeností, které s přípravou rallye má. Jsem potěšen, že se zajištěním pětatřicátého ročníku Valašky nám pomůže," vyjádřil se Jaromír Tomaštík.

Třiatřicetinásobný ředitel Valašské rally Miroslav Hošák totiž přijal nabídku stát se členem pětičlenného organizačního výboru valašské automobilové soutěže. Stal se jeho místopředsedou.

Změny ve vedení rallye jsou připraveny také na dalších postech. „Souvisí zejména s tím, že v posledních letech se nepodařilo Valašku vždy připravit a zabezpečit v duchu představ soutěžních posádek i diváků. Ale také představitelů Svazu rally," poznamenal předseda organizačního výboru.

 

Doprovodný program

Pomocnou ruku při přípravě 35. ročníku Valašské rally, která v polovině dubna příštího roku zahájí novou rallye sezonu v České republice, podají zkušení lidé. Například z okruhu pořadatelů Barum Czech Rally Zlín, ale i jezdců.

Mezi nimi je Silvestr Mikuláštík, Martin Vlček a další. „Naší společnou snahou je posunout Valašku do budoucna o stupínek výš. Chceme ji vrátit do seriálu dvoudenních rallye," připomněl Jaromír Tomaštík. Podle něj tak půjde kromě sportovní stránky akce také o její společenskou část.

„Vynasnažíme se, aby si Valašku užili skalní příznivci rallye i rodiny s dětmi. Zaměříme se rovněž na její propagaci a na doprovodný program pro všechny věkové kategorie," dodal předseda organizačního výboru 35. ročníku Valašské rally 2016 Jaromír Tomaštík.

 

Vytisknout

Diskuze: Miroslav Hošák opouští post ředitele Valašské rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

RUFA SPORT s Tempestinim a Grzybom dvakrát tretí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud