Závodní duo Tarabus&Trunkát pokračuje v ambasadorské misi

Jakub Hofbauer, 12. dubna 2016, 12:00 Google+

Už několik let je součástí mezinárodní soutěžní scény česká posádka Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát. Ta se v posledních letech zabydlela v evropském kontinentálním šampionátu FIA ERC, do kterého patří také domácí Barum Czech Rally Zlín. U příležitosti loňského, pětačtyřicátého ročníku populární barumky pak obě skupiny spojily síly, to když se závodní duo T&T stalo oficiálními ambasadory zlínské rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kostka, Tomáš - Kostka, Lukáš / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Kostka, Tomáš - Kostka, Lukáš / Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hlavním úkolem Jaromíra s Danielem bylo propagovat Barum Czech Rally Zlín na evropských podnicích, kterých se posádka národní reprezentace Autoklubu ČR účastní. A jelikož se spolupráce osvědčila, pokračuje jejich vyslanecká mise i letos. „Loňský nápad spojit naše závoděním se zviditelněním Barum rally se mi zalíbil a je mi ctí pokračovat v tom i letos. Barumka je moje domácí soutěž a velká srdcová záležitost, takže pokud jí naše aktivity pomohou například s přilákáním nových diváků ze zahraničních zemí, bude to jen dobře,“ říká Jaromír Tarabus, kterého doplňuje jeho navigátor Daniel Trunkát: „Barum Czech Rally Zlín má doma i ve světě dobré jméno a jsme rádi, že s ní můžeme být ve spojení. Doufáme, že naše letošní výkony přesvědčí mnoho diváků k návštěvě Zlína na konci srpna. “

Posádka Tarabus – Trunkát se v loňské sezoně seriálu FIA ERC umístila na pátém místě celkové klasifikace, ke kterému jí pomohly zejména stabilní výkony. Ze šesti startů se moravská dvojice hned třikrát umístila na pěkném čtvrtém místě, během sezony zaznamenala jen jediné odstoupení – vinou technických problémů paradoxně na domácí barumce. Letos posádka míří ještě výš – k dispozici bude mít hned od začátku sezony nový speciál Škoda Fabia R5 tradičně svěřený do péče renomovaného týmu Kresta Racing. Její program startuje začátkem dubna na asfaltové rally v Irsku a dále bude pokračovat vybranými podniky FIA ERC 2016. Domácí vrchol sezony v podobě Barum Czech Rally Zlín přijde na řadu ve dnech 26. – 28. srpna 2016.

Vytisknout

Diskuze: Závodní duo Tarabus&Trunkát pokračuje v ambasadorské misi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Circuit of Ireland Rally

Tarabus&Trunkát v Irsku: Banbridge osudná podruhé

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud