Jan Černý vítězem Valašské Rally

Petr Eliáš, 17. dubna 2016, 11:06 Google+

První rally sezony 2016 v České republice vyhrála posádka MOGUL Racing Teamu ve složení Jan Černý – Petr Černohorský.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Valašské Meziříčí v sobotu 16. dubna 2016 hostilo již 35. ročník populární Valašské Rally. Celkem osm rychlostních zkoušek čekalo na účastníky této tradiční rally ve valašských kopcích a v okolí Kopřivnice, kde byla umístěná servisní zóna soutěže.

Už úvod soutěže naznačil, že posádka MOGUL Racing Teamu Jan Černý – Petr Černohorský přijela se svou Škodou Fabia S2000 v dobré pohodě a s odhodláním poprat se o čelní příčky. Jan Černý už v první rychlostní zkoušce nadělil nejbližšímu ze soupeřů 5,6 vteřin a v podobném duchu pokračoval na všech následujících měřených úsecích. Škoda Fabia S2000 oděna v novém, atraktivním designu, poslouchala jako hodinky a dovolovala posádce, aby se postupně všem soupeřům vzdalovala až na výsledných 32,1 vteřiny, které v cíli rally dělily Jana Černého s Petrem Černohorským od nejbližšího ze soupeřů. Tím byl Roman Odložilík navigovaný Radimem Turečkem startující s Fordem Fiesta R5. Třetí místo při 35. Valašské Rally připadlo Martinu Vlčkovi s Jindřiškou Žákovou, startující se Škodou Fabia WRC.

Pro Jana Černého je vítězství na Vlašské rally prvním absolutním vítězstvím v kariéře, jehož se podařilo dosáhnout i díky spolupráci se zkušeným spolujezdcem Petrem Černohorským, díky podpoře partnerů v čele se společnostmi MOGUL, Benzina a Auto Černý. Další soutěží, kde bude o vteřiny bojovat posádka MOGUL Racing Teamu Jan Černý – Petr Černohorský, bude Rallye Šumava Klatovy na samém konci dubna. 

Jan Černý, jezdec MOGUL Racing Teamu: „Jsem z tohoto výsledku nadšený. Celý den nám vyšel podle představ. Mechanici odvedli velmi dobrou práci v přípravě auta a nám s Petrem se podařilo si na soutěž napsat dobrý rozpis. Na testu před soutěží jsme se dobře rozjeli a já získal potřebnou jistotu v autě. Na Valašku jsme přijeli hlavně testovat před blížící se Rally Šumava, a tak jsme od prvních kilometrů zkoušeli jet v ostrém tempu. Vše fungovalo skvěle a já jsem rád, že můžeme ve Valašském Meziříčí slavit naše první vítězství. Díky všem našim partnerům, díky nimž můžeme závodit, hlavně MOGULu, mému tátovi a Petrovi Černohorskému. Roman Kresta nám dal v loňském roce šanci usednout do S2000 a pomohl nám k partnerům za což mu moc děkuji. Díky všem členům našeho týmu a našim fanouškům, kteří moje první vítězství prožívají stejně, jako já.“

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý vítězem Valašské Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally: FOTOGALERIE

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud