Rally Bohemia 2016 se představuje

Aleš Holakovský, 29. dubna 2016, 23:52 Google+

Letos již po třiačtyřicáté se bude konat prestižní Rally Bohemia. Na internetových stránkách www.rallybohemia.cz jsou již k dispozici základní informace k soutěži včetně schválených Zvláštních ustanovení, tedy základního dokumentu soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V letošním roce došlo po pěti letech k menšímu posunu termínu soutěže, když polovinu července vystřídá jeho začátek, konkrétně víkend 2. - 3. 7. 2016. Naopak stejně jako loni bude mít Rally Bohemia rozprostřeny své dvě etapy do divácky přívětivého formátu sobota - neděle. Centrem soutěže bude jako vždy město automobilům zaslíbené, Mladá Boleslav, kde bude sídlit organizační i servisní zázemí rally. Servisní parkoviště bude nově umístěno u 13. brány Škoda Auto.

„43. Rally Bohemia bude čtvrtým podnikem Mistrovství České republiky v rally a Rally Bohemia Historic třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Ani letos nebude chybět exhibiční jízda legendárních soutěžních vozidel Rally Bohemia Legend. Pro letošek se nám bohužel nepodařilo najít s FIA vhodný společný termín pro uspořádání podniku Mistrovství Evropy historických automobilů. Seriál Regional Rally Cup letos není pořádán, protože se nejede polský Rajd Karkonoski. Jezdci i diváci se mohou těšit na tradiční náročné rychlostní zkoušky typické pro Rally Bohemia, ovšem v novém pojetí. Novinkou bude zařazení dvou divácky atraktivních polookruhových rychlostních zkoušek,” shrnuje hlavní informace k letošnímu ročníku ředitel soutěže Petr Pavlát.

Rally Bohemia 2015 skončila hattrickem posádky továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia R5, kteří zvítězili potřetí v řadě za sebou. Tým ŠKODA Motorsport nenašel na Rally Bohemia přemožitele dokonce už od roku 2009, tedy dlouhých sedm let, kdy zde v jeho barvách postupně vítězili Juho Hänninen, Freddy Loix a právě Jan Kopecký. Rally Bohemia Historic skončila loni v rámci klasifikace MČR HA obhajobou vítězství posádky Jan Krejča – Pavel Šárka se Škodou 130 LR. Na letošní vítěze si budeme muset ještě několik měsíců počkat, ale pořadatelé již nyní zvou všechny jezdce i diváky k účasti na jedné z našich nejslavnějších soutěží.
Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia bude i letos automobilka ŠKODA AUTO.

V nadcházejících měsících Vás budeme postupně informovat o dalších novinkách a zajímavostech. Rally Bohemia je k nalezení též na sociálních sítích.


Facebook: www.facebook.com/rallybohemia
Twitter: twitter.com/RallyBohemia
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia
Instagram: instagram.com/rallybohemia


Bc. Aleš Holakovský, tiskový mluvčí 43. RALLY BOHEMIA e-mail: press@rallybohemia.cz web: www.rallybohemia.cz

Vytisknout

Diskuze: Rally Bohemia 2016 se představuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Jak si „Vlčák“ na polygonu málem zamotal ruce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud