Ve Vyškově Mika, Krajča a Tydlačková s poháry

Miroslav Vebr, 10. května 2017, 10:44 Google+

Čtyři vozy ze slušovické dílny Minařík racing se postavily na start druhého sprintu letošní sezóny – Rally Vyškov. Pavel Mika bral pohár za 3. místo ve třídě, Petr Krajča ve své třídě zvítězil a Pavlína Tydlačková byla klasifikována na 2. místě v dámském poháru. Lukáš Langmajer dokončil sprint na 5. příčce ve třídě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Devět rychlostních zkoušek v délce 73,46 km a 84 posádek na startu, taková byla vizitka druhého rallysprintového závodu ve Vyškově. Do sprintu se přihlásila mimo jiné i čtveřice soutěžících využívající vozy týmu Minařík racing. Nejvýše se ve výsledcích dostala dvojice Pavel Mika – Radim Strnad na Renaultu Clio R3. Ve třídě 5, kam je Clio zařazeno, byly ve Vyškově čtyři posádky. Po odstoupení Zimmermanna dokončili zbývající jezdci soutěž a Pavel Mika bodoval třetím místem. Vedle umístění ve třídě byla posádka Mika – Strnad klasifikována na 10. místě v RSS a 20. místě v absolutní klasifikaci. „Do Vyškova jsme se s Radimem velmi těšili a to hned z několika důvodů. Jednak to je má srdeční záležitost, neboť právě ve Vyškově jsem s automobilovými rally začínal. Dalšími důvody proč jsem se na Hanou těšil, bylo to, že zde mají pěkné erzety a potom meteorologové avizovali na soutěžní víkend krásné počasí. Právě počasí vytvořilo krásnou atmosféru, ze které museli mít radost samotní jezdci i diváci. V samotné soutěži jsme začali svižně, i když po každé z prvních tří zkoušek jsme dělali úpravy na podvozku. Po Kopné jsem měl podvozek moc měkký a tak jsme postupně klikali. Do druhé sekce mrzet jsme již vyjížděli s pocitem spokojeného nastavení auta. Zbývající zkoušky jsme odjeli v pohodě a v dobré náladě. Chtěl bych poděkovat Radimovi za příjemně strávený víkend a za pohodu, kterou vytvářel nejenom v autě. Věřím, že jsme si oba závod pěkně užili. Mé díky patří i celému týmu Minařík racing za perfektně připravené auto a také pořadatelům za krásně připravenou soutěž,“ uvedl po soutěži Pavel Mika.

img-responsive

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Ve třídě 8 už bylo obsazení početnější a byl to „pohárový“ souboj čtyř Renaultů Clio Sport versus dvě Hondy Civic Type-R. Stylem start – cíl ovládla třídu posádka hájící barvy Rally Klub Paseky o.s. Petr Krajča s Honzou Houštěm. „Pasekáře“ nerozhodil ani drobný kontakt s retardérem na 1. RZ, za který posádka inkasovala penalizaci 5 vteřin. Před prvním servisem měli Petr s Honzou náskok před druhou posádkou v pořadí 13,3 vteřiny. Dvojice z Želechovických pasek zaznamenala v soutěži pětkrát nejrychlejší čas třídy a zbývající erzety zajela v druhých časech. „Na Vyškovskou rallye jsme se těšili už z důvodu, že bychom mohli v konkurenci šesti aut obhájit titul ve třídě 8. Tréninky proběhly v pohodě, a tak jsme mohli jít posedět večer s naším fanklubem do restaurace. Šli jsme spát až nečekaně brzo, i Pannizi zavítal poprvé na pokoj v hotelu Atrium :-))). V sobotu jsme se probudili do slunečného rána a Peťa měl hned lepší náladu. Přesunuli jsme se do servisu a začali vybírat správnou variantu pneu. Do prvního servisu jsme přijeli na 1. místě ve třídě 8 s náskokem 13,3 s před Martincem. Po 6. RZ se náš náskok velmi zmenšil na 6,7s a my museli s Peťou ještě zabrat, abychom nedostali pokárání od našeho Dejva nebo šéfa týmu Luby :-))). Po zrušení 8. RZ jsme se přesunuli na start závěrečné RZ, kdy jsme si s Peťou řekli, že do toho musíme jít naplno, abychom to neprojeli. Poslední RZ se nám povedla a tak jsme mohli slavit obhajobu prvenství. Obrovské poděkování patří Lubovi Minaříkovi a jeho mechanikům Honzovi a Radkovi za přípravu auta. Pannizimu a Vaňousovi za dovoz našeho milovaného závodního speciálu a šroubování na závodě. Panu Davidovi za zajištění potřebných věcí. Peťovi a Helči za podporu na každém závodě :-) Emmči, Míši, Lukemu, Jirkovi za podporu v servisu i u trati.  A všem našim partnerům, bez kterých bychom nemohli startovat. A já musím poděkovat mému výbornému šoférovi Balvánkovi, za další úžasný závod plný srandy, blbých keců a nejlepších hlášek :-),“ shrnul víkendové závodění Honza Houšť. V cíli obsadila posádka Krajča – Houšť 29. místo v absolutní klasifikaci, 19. místo v RSS a domů si odvezla pohár za vítězství ve třídě 8.

img-responsive

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Ve stejné třídě jako Krajča startovaly i dvě posádky Eruanno Rally Teamu. Jedna týmová smíšená posádka porazila druhou, tak by se dal charakterizovat souboj Lukáše Langmajera a Pavlíny Tydlačkové. Ve Vyškově se radoval Lukáš Langmajer, kterého stejně jako ve Valašském Meziříčí navigovala Zuzana Lieskovcová. Lukáš se Zuzanou zvládli soutěž bez problémů až na malý výlet mimo trať, který se neobešel bez lehkého poškození zadní části vozu. V cíli byla posádka klasifikována na 5. místě ve třídě 8 a 44. místě v rámci RSS. místě v rámci RSS. Pavlína Tydlačková i na vyškovsku zůstala věrná Jirkovi Hlávkovi a druhý start v Renaultu Clio opět brala jako učení. „Rally Vyškov je moc pěkná a rychlá soutěž, do které jsme nastoupili se zbrusu novými tlumiči a natěšením z dalšího svezení v Cliu, se kterým se stále učím. Hned v první RZ jsme udělali v poli hodiny. Sice jsme nebyli jediní, co vycestovali mimo trať, ale nechali jsme tam skoro minutu. V další části závodu jsme se snažili časovou ztrátu co nejvíce stáhnout, ale v 6. RZ přišlo další přetočení. Zde nás nepodržely zadní gumy a my se na kostkách točili jako Maďaři v kukuřici JJJ. Tím bylo rozhodnuto a tak jsme vyfasovali druhé místo v holkách a šesté ve třídě. Už teď se těšíme na červnové a pro mne premiérové Rally Hustopeče,“ uvedla po soutěži Pavlína Tydlačková. Posádce patří i 50. příčka v rallysprint sérii.

img-responsive

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

 

Vytisknout

Diskuze: Ve Vyškově Mika, Krajča a Tydlačková s poháry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Azores Airlines Rallye

ACCR CZECH TEAMu na Kanárských ostrovech štěstěna nepřála

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud