Návrat do vinic

RallyZone.cz, 4. července 2017, 17:34 Google+

Kdo jednou usedl do rallyového speciálu, dá mi za pravdu, že po delší pauze se dostaví pocit svrbění rukou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

A tak mi takhle v dubnu přišla sms od Vladimíra Barvíka „co kdybychom se jen tak pro oživení vzpomínek sklouzli třeba na Hustopečích?“. No a už to začlo. Sportovní prohlídka, školení, licence, přihláška, jednání s partnery a výsledkem byly dvě stejné Hondy ve třídě 9 s posádkami Vladimír Barvík – Josef Blond a Michael Honda – Jiří Nedbal na startu Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče.

Po dlouhé pauze jsme před startem dohodli týmovou strategii opatrného začátku, abychom se v klidu seznámili s technikou, se kterou jsme kdysi před 16 ti lety začínali. Už v cíli první RZ jsem pochopil, že Láďa dohodnutou strategii pojal poněkud odlišně od mých představ, nicméně výsledkem byla první vyhraná zkouška ve třídě. Pravda mám podezření, že řidič poněkud pozapomněl na fakt, že nejedeme s „micákem“, ale s dvoukolkou s polovičním výkonem. Druhá týmová posádka naopak splnila dohodnutý postup a v klidu zajela třetí čas ve třídě. Velkým přínosem pro nás bylo využití moderních aplikací předpovědí počasí a dešťových srážek. Je úžasné si vyzkoušet, jak funguje slick na mokru a pak mokré gumy na suchu (omlouváme se Sparrow racing teamu za to plátno místo pneumatik :-)). Každopádně jsme se přes tyto drobnosti v klidu přenesli a výsledkem bylo první a třetí místo ve skupině 9 po dlouhé noční páteční etapě.

Páteční Láďova svižná jízda nám sice ubrala hodinu spánku, neboť jsme se posunuli v pořadí o padesát míst, avšak spánkový deficit jsme překonali bravurně a pokračovali ve vítězném tažení v rámci třídy 9. Trochu delší spánek pomohl naopak posádce Honda – Nedbal, která na úvodních dvou zkouškách etapy zajela druhé časy ve třídě. Bohužel na v pořadí osmé rychlostní zkoušce vystavila technická závada stopku téměř jistému pódiovému umístění a možnosti zabojovat o druhou pozici ve třídě.

Tíha zodpovědnosti za týmový výsledek tak dopadla pouze na nás s Láďou. I tento silný psychický tlak se nám podařilo úspěšně zvládnout. Vladimír Barvík profesorským výkonem uzavřel počet vyhraných RZ na celkovém počtu 12 z 12ti a výsledkem bylo jasné vítězství ve třídě 9 a skvělé umístění na 46. místě v absolutním pořadí.

Co říci závěrem. Po dlouhé době jsme se díky podpoře našich partnerů mohli zase sklouznout po tratích českých rychlostních zkoušek. Nutno říct, že na krásných tratích ve vinicích pod Pálavou, pro mě v podstatě domácích. Proto bychom rádi poděkovali pořadatelům Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče za precizně odvedenou práci a krásný zážitek pro nás závodníky. Velký dík patří též našim partnerům, zejména společnostem IREL s.r.o. a AUTOTÝM s.r.o. bez jejichž podpory bychom se na startovní rampě v Hustopečích neobjevili.

Autor: Josef Blond

Vytisknout

Diskuze: Návrat do vinic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Trpký konec u „Sladké díry“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud