Bratři Szejové před Bohemií – Obrovská konkurence, náročná výzva

RallyZone.cz, 28. června 2018, 11:05 Google+

Bohemia Rally (29. června – 1. července) – pátá soutěž MČR v rally – opět s Jarkem a Marcinem Szejovými. Podle zvyklostí bude na startu obrovská konkurence – do závodu zasáhne 74 posádek, mnoho i ve třídě 2, v které soutěží i bratři Szejové. Jezdci továrního týmu Škoda Motorsport a čtrnáctinásobný mistr Rakouska – hvězdy Bohemia rally Bohemia Rally je zároveň soutěží, na které reprezentanti stáje GK Forge Kowax Racing vyválčili nejlepší umístění v historii svých startů na českých tratích. Na tratích rychlostních zkoušek v okolí Mladé Boleslavi se Szejové představí ve voze Ford Fiesta R5, který připravuje stáj Orsák Rally Sport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Právě před rokem zaznamenali Jarek a Marcin Szejové na tratích Bohemia Rally nejlepší výsledek v rámci svých dosavadních startů v českém šampionátu. V proměnlivých podmínkách, na mokré a místy kluzké trati, obsadili bratři z Ustroně čtvrté místo absolutně v konkurenci 69 dvojic, které do závodu odstartovaly. Na cestě k tomuto úspěchu Szejové vyhráli tři rychlostní zkoušky a od umístění na stupních vítězů je nakonec dělilo pouze 8,7 sekundy.

V letošním ročníku Bohemia rally bude extrémně těžké tento výsledek zopakovat. A to bude platit nejen pro Jarka a Marcina, ale také pro ostatní závodníky, kteří pravidelně startují v českém šampionátu. Seznam přihlášených posádek pátého podniku českého šampionátu čitá 74 dvojic, devatenáct pak s vozy třídy 2, tedy specifikace R5, které mají nejvyšší ambice v absolutní klasifikaci. Na špičce pak nechybí hned tři zástupci továrního týmu Škoda Motorsport. Kromě lídra českého šampionátu a ve voze R5 v Česku stále neporaženého Jana Kopeckého se představí také talentovaní a rychlí Skandinávci Juuso Nordgren a Ole Christian Veiby. Zajímavostí bude také návrat čtrnáctinásobného rakouského šampióna – Raimunda Baumschlagera – nejen na Bohemii, ale zároveň na soutěžní tratě po těžké jarní havárii na závodě v Rakousku.

Boj o vítězství ve 45. ročníku Bohemia rally proběhne na necelých 160 kilometrech rychlostních zkoušek. Těch čeká na posádky hned patnáct. Nejdelším testem soutěže bude více než 22-kilometrový úsek Radostín. Právě na tomto testu si Szejové loni připsali dva nejrychlejší časy.

Po pátečních přejímkách a shakedownu soutěž odstartuje v sobotu ráno 30. června. První rychlostní zkouška je na programu v 9:53 hodin. Během úvodní etapy čeká na posádky devět rychlostních zkoušek, včetně dvou průjezdů paralelní superspeciálky v rallykrosovém areálu v Sosnové. Druhou etapou bude Bohemia pokračovat 1. července, na posádky čeká dalších šest měřených úseků.

Jarek Szeja: – Letošní sezona probíhá nejen v duchu dalšího poznávání soutěžáckého řemesla, ale nutí nás se i správně rozhodovat v kontextu celé sezony a dalšího rozvoje. Proto po pečlivé analýze nebudeme opět chybět na dalších českém závodě, neboť jedině podobně náročné závody nás mohou nejlépe připravit na výzvy, kterým budeme čelit v blízké budoucnosti. Bohemii mám rád hlavně proto, že místní zkoušky jsou často kluzké, zrádné, překvapující, tedy vyžadují bezchybný výkon. A to je pro tuto soutěž právě náš cíl. Během závodu se zaměříme pouze na naši jízdu a nebudeme chtít řešit časy našich soupeřů.

Marcin Szeja: – V rámci přípravy na Bohemia rally jsme absolvovali testovací závod na polygonu Tatry v Kopřivnici, s cílem, abychom se vrátili do potřebného závodního rytmu a od prvních kilometrů drželi potřebnou rychlost. Neskrýváme, že v tak silné konkurenci, ve které dominují posádky stáje Škoda Motorsport, budeme spoléháme na podporu počasí. Tím mám na mysli déšť a nevyzpytatelné podmínky. Před rokem jsme si nimi poradili dobře, takže by bylo skvělé, kdybychom zkušenosti z minulého ročníku mohli letos využít.

V sezóně 2018 Jarka a Marcina Szeje podporují: GK Forge Grelowski Kovoobrábění, Kowax Welding, Darma, Deco-Car, Minimax, Viralseed a Střešní krytiny Pniok Sylwester a mediální patneři Motowizja a porál OX.pl, a také Rádio Bielsko a Wirtualna Polska.

Zdroj: www.szeja.com 

Vytisknout

Diskuze: Bratři Szejové před Bohemií – Obrovská konkurence, náročná výzva

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

FILIP MAREŠ: „DALŠÍ VTEŘINY MUSÍM HLEDAT U SEBE“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud